Helyi közélet

2021.02.24. 10:26

Huszonkétmillió jut fejlesztésre Pusztaszeren

Az idei pusztaszeri költségvetés főösszege közel 138 millió forint, ami a 115 milliós működési költségekből és a Magyar Falu program 22,3 milliós pá­­lyázati forrásából tevődik össze, utóbbit fordíthatják fejlesztésre – tudtuk meg Máté Gábor polgármestertől.

I. P.

A Magyar Falu programban az óvodakerítést felújítják, és a hivatal nyílászáróit is cserélik – mondta Máté Gábor. Archív Fotó: Frank Yvette

Fotó: Archív Fotó / Frank Yvette

Felhalmozása, tartaléka nincs a falunak, viszont számíthat arra az önkormányzat, hogy a kiesett adóbevételeket (amellyel bizonytalanságuk miatt soha nem kalkulálnak előre) a kormány – mint minden 25 ezer fő alatti településnek – pótolja a központi költségvetésből. A március elején véglegesítendő büdzsétervezet úgynevezett első olvasatát február 15-éig eljuttatták az illetékes szervekhez.

A Magyar Falu programban az óvodakerítést felújítják, és a hivatal nyílászáróit is cserélik – mondta Máté Gábor. Archív Fotó: Frank Yvette

– Kizárólag a 22,3 millió forintnyi, már számlánkon lévő összegből tudunk fejlesztéseket végrehajtani, amelyek közül az óvodakerítés 2 milliós rekonstrukciója, a polgármesteri hivatal nyílászáróinak cseréje és világításának felújítása 7 millióból, az óvodai sportterem szennyvíztisztításának megoldása 4 millió forintból és a szolgálati lakások 5 milliós felújítása emelhető ki – sorolta a tételeket a polgármester.

Még elmondta: szociális kiadásaikat állami finanszírozásból fe­­dezik, mivel erre fordítható saját bevételei nincsenek Pusztaszernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában