Koronavírus

2021.02.25. 15:30

Így erősítheti légzőizmait – A Semmelweis Egyetem oktatóvideója

A légzőizmok erősítéséről készített oktatóvideót dr. Losonczy György egyetemi tanár vezetésével a Semmelweis Egyetem.

delmagyar.hu

Forrás: Youtube

A koronavírus főként a gyenge légzőizomzattal rendelkezőket sújtja: az időseket, túlsúlyosakat, cukorbetegeket, krónikus szív- és tüdőbetegeket. Ezért dr. Losonczy György egyetemi tanár vezetésével a Semmelweis Egyetem oktatóvideót készített arról, hogyan erősíthetjük meg légzőizmainkat.

A tüdőgyulladás súlyosabb kimenetele összefügg azzal, hogy egy személy nem tud alkalmazkodni a fokozott légzőizom terheléshez (légszomj), így a betegséggel szembeni védekezésben kulcskérdés az erőteljes köhögés, melyet szintén a teherbíró légzőizomzat biztosít.

A videó bemutatja a légzőizmok jelentőségét a légzési pumpa működtetésében.

A légzőizom erősítő gyakorlatokat nemcsak a veszélyeztetett csoportoknak készítették, a tüdőgyulladáson már átesett, legyengült állapotú érintetteknek is hasznos.

A felvételből kiderül, hogy légzőizmainkat már három hét alatt megerősíthetjük.

A videóban azt ajánlják, hogy ha lakásunkhoz vagyunk kötve, naponta legalább háromszor végezzük el az itt látható egyszerű gyakorlatsort, mivel a légzés hatékonysága már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd.

A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom gyakorlatok is – a mindennapi életünk részévé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában