2022 nyarára ígérik a beruházást

2021.02.26. 07:40

Jövőre elkészül Szeged-Szabadka vasútvonal

2022 nyaráig befejeződhet a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítása, a Belgrád-Budapest gyorsvasút pedig belátható időn belül elkészülhet – ezt mondta a szerb parlamentben Tomislav Momirovic, közműfejlesztési és közlekedési miniszter.

delmagyar.hu

Szeged 2019.11.26. Vasúti menetrend a pályaudvaron Fotó: Török János Délmagyarország - DM

Fotó: Török János (archív fotó)

A miniszter Gyivánovity Dániel, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselő kérdésére válaszolva közölte, hogy a munkálatok várhatóan 2022 nyaráig befejeződnek. A Szeged-Szabadka vasútvonal rekonstrukciója mintegy 110 millió euróba kerül. A miniszter azt is hozzátette, hogy a Belgrád-Budapest vasút pedig belátható időn belül fog elkészülni – írta a Pannon RTV.

Tomislav Momirović kiemelte, hogy már kiírták a versenypályázatot a vasúti szerelvények vásárlására, amelyek a Belgrád-Szabadka vonalon közlekednének. Ezek a vonatok az ígéretek szerint 200 kilométer per órás sebességgel járhatnak majd.

A miniszter elmondta, jelenleg az előkészületi munkák folynak az Újvidék-Szabadka szakaszon. A Belgrád és Újvidék közötti szakasz ez év végéig elkészül, míg az Újvidék-Szabadka gyorsvasút-szakasz munkálatai várhatóan az idén nyáron kezdődnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában