#Szeged

2021.02.21. 10:30

Kamerák figyelik majd a belvárost

Szeptemberben számoltunk be olvasóinknak arról, hogy térfigyelő kamerák segítségével veszi fel a harcot Szeged a bűnözők ellen, és akkor már a nyertes kivitelező is megvolt, ami az Elektrotechnik Szervíz Kft. lett.

K. A. R.

20210219 Szeged Térfigyelő kamerákat telepítettek a Magyar Ede téren. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

A héten pedig végre elkezdődött a munka, elsőként a Magyar Ede térre telepítettek kamerákat Nagy Sándor alpolgármester internetes beszámolója szerint.

A következő hetekben a Klau­zál teret, a Kárász és a Somogyi utcát, a Dugonics te­­ret, a Tisza Lajos körutat, a Toldy, az Eötvös, a Jókai, a Kölcsey és a Sóhordó utcát, valamint az Árpád, a Szent István és a Széchenyi teret is bekamerázzák. 28 helyszínre 38 térfigyelő kamerát telepít hamarosan a szegedi önkormányzat. A munkát két ütemben végzik el, februárban 16, míg tavasszal 22 helyszínen fejlesztik a megyeszékhely kamerarendszerét.

A pontos telepítési helyeket a kiadott ártábla, a GPS-koordináták, a térképen és fényképeken rögzített telepítési pozíciók, továbbá egyes telepítendő kamerák esetén az örökségvédelmi bejelentés konkretizálja.

Emellett térfelügyeleti központot is létrehoznak a Huszár utca 1. és a Párizsi körút 16–22. szám alatt, valamint egy szerverközponton keresztül a rendőrség hálózatába is becsatolják a kamerákat. Kiderült, a projektben kiépült 4,6 kilométernyi optikai hálózat is, ami majd a köztéri wifi adatkapcsolatát is biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában