Évértékelő

2021.02.19. 18:10

Lassan, de céltudatosan halad fejlesztéseivel Pusztamérges

Az élet nem állt meg, csak másképp élünk – foglalta össze a 2020-as év tapasztalatait Papp Sándor. A polgármester szerint ennek ellenére a tervezett célok nagy részét elérte a település.

A. T. J.

Pusztamérges 2021.02.18. Papp Sándor polgármester fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

– Az év a szokásos módon indult, de hirtelen felpörögtek az események, mindenki csak a fejét kapkodta, majd szinte új mederbe terelődött az élet, távolabb kerültünk egymástól, elmaradtak az összejövetelek. Az élet azért nem állt meg és nem is állhat meg, csak másképpen élünk

– kezdte évértékelőjét Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere. Hozzátette, az eddig is szűkös anyagi keretük az elvonások és a váratlan kiadások miatt tovább szűkült, tartalékaik elfogytak, de az önkormányzat gazdálkodása továbbra is stabil és felelősségteljes.

Papp Sándor úgy fogalmazott, feladataik döntő többségét megvalósították, a tervezett célok nagy részét elérték.

Papp Sándor szerint a vírus kibillentette az embereket a megszokott életükből. Reméli, hogy 2021 kevesebb fejtörést okoz. Fotó: Kuklis István

– Minden be­adott pályázat po­­zitív elbírálásban részesült. A Magyar Falu programban nyertünk orvosi műszerek vásárlására 3 millió forintot, játszótéri eszközök fejlesztésére 5 milliót, a temető fejlesztésére 4,3 milliót. Az iskolában megszépült a sportöltöző csaknem 25 millió forintból, ebből 5 milliót a Szeged–Csanádi Egyházmegye biztosított. Az iskola határán felépült kerítés szintén az egyházmegye támogatásával készült. Szintén az egyházmegye finanszírozta az új tantermek kialakítását, az ebédlő berendezési tárgyainak cseréjét, a lépcső újraépítését, az épületszárny fes­­tését, meszelését, a vizesblokk felújítását. Az általános iskolára költött összeg nagyjából 40 millió forint volt 2020-ban – sorolta a polgármester.

Ezenkívül befejeződött a művelődési ház tetőszerkeze­tének felújítása, elkészült a játszótéren az új kerítés is. 2020-ban két nagy pályázat előkészítése zajlott, és mindkettő nyert: az egyik a volt vé­­dőnői szolgálati lakás helyén épülő minibölcsőde, ez egy 150 milliós beruházás, a másik pedig a 198 millióból elkészülő 350 adagos melegkonyha és a hozzá kapcsolódó 60-80 fős étterem a régi Sellő étteremben.

– Sajnos a járványügyi előírások betartása miatt szinte minden falusi rendezvényünk elmaradt, a közösségi élet a minimálisra csökkent településünkön

– mondta Papp Sándor. Hozzátette, minden pusztamérgesi lakosnak köszöni a 2020-as évben végzett kitartó és áldozatos munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában