Hőszigetelt sátrat építenek

2021.02.08. 19:30

A télisportok fellegvára lehet Makó

A téli sportok valóságos fellegvárává válhat Makó azoknak a fejlesztéseknek köszönhetően, amelyeket immár nemcsak tervez, hamarosan meg is valósít a Maros Télisport Egyesület. A jégpálya fölé kerülő új sátorra már megvan a pénz, az öltöző megvásárlására is szépen gyűlnek az adományok.

Szabó Imre

Jégkorongozók a pályán. Hamarosan a curling is színesíti majd a téli sportok palettáját. Fotó: Szabó Imre

Mint tavaly megírtuk, a civil szervezet azt tervezte, hogy hogy 68 millió forintból új sátrat vásárolnak a Deák Fe­­renc utcai jégpálya fölé, ami ráadásul olyan speciális bo­rítást kap majd, amelynek kö­szönhetően jég boríthatja, de görkorcsolyá­zásra is alkalmas.

Asztalos Péter elnök terveinek immár nincs akadálya, hiszen TAO-támogatásból sikerült megrendelni az új sátrat, amit heteken belül, a jég elolvadá­sát követően fel is tudnak szerelni – tudtuk meg tőle.

Így a pálya fölé 5 méterrel szélesebb, 3 rétegű hő­­szigetelt légsátor kerül, ami napos időben sem engedi felolvadni a jeget.

A makói önkormányzat közel egy évtizede vá­sárolta meg az akkor még mobil műjégpálya elemeit, s ugyanabban az évben került először fölé sátor.

Akkoriban még senki sem gondolta, hogy mindez egyszer egy 50 igazolt versenyzőt a soraiban tudó egyesület bázisa lesz, amelyben a jégkorong mellett olyan, nálunk még egzotikusnak számító sportágnak is otthona lehet, mint a curling. Ez utóbbi pályáját ugyancsak a mostani fejlesztés részeként mintázzák bele a jég felületébe – a Maros Télisport Egyesület már tagja is lett a Magyar Curling Szövetségnek.

Jégkorongozók a pályán. Hamarosan a curling is színesíti majd a téli sportok palettáját.
Fotó: Szabó Imre

Beszámoltunk arról is, hogy közösségi finanszírozással a www.tokeportal.hu/maros ol­dalon keresztül fűthető, konténerekből álló öltöző vásárlására gyűjtenek a gyerekeknek. Időközben megkezdődött az adományok fogadása, és már több mint 800 ezer forint össze is jött. A cél 10 millió forint, aminek összegyűjtésére 60 napja van a Maros Télisport Egyesületnek.

Mi a curling?

A curling a Wikipédia szerint a téli olimpia programjában szereplő, németalföldi eredetű, Skóciában nemzeti sportként számon tartott csapatjáték. Közel 500 éves múltra tekint vissza. A játékot két csapat játssza, mindkét csapat nyolc-nyolc követ csúsztathat a jégpályán egy kijelölt kör alakú mezőbe. Az a csapat nyer, amelyik­nek kövei a játékrészek végén a legközelebb esnek a kijelölt kör középpontjához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában