Testi, lelki, szellemi fejlődés mellett közösségi célt szolgál

2021.02.26. 15:39

Műfüves focipályát adtak át Zsombón – fotók

Közel 17 millió forintból épített műfüves ovifoci méretű pályát Zsombón az önkormányzat a Magyar Labdarúgó-szövetséggel közösen, amit pénteken adtak át. Az beszédek végén a létesítményre Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kérte Isten áldását.

Munkatársunktól

A pénteken átadott zsombói műfüves focipályát a beszédek végén lelkesen vették birtokba az óvodások. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– A Magyar Labdarúgó-szövetség beruházásában kis önkormányzati önerővel elkészült az a műfüves labdarúgópálya, ami a gyerekeink mindennapjait fogja színesíteni – kezdte ünnepi beszédét Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere a település új létesítményének átadóján pénteken a Szent Imre Katolikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sportudvarán, majd ennek részleteiről beszélt.

A műfüves ovifoci méretű, szabványos pálya az MLSZ 90, az önkormányzat 10 százalékos hozzájárulásával, összesen 16 millió 700 ezer forintból épült.

Örömteli nap

Az MLSZ részéről Sipos Jenő szóvivő beszélt. – Azért örömteli ez a mai nap, mert az elmúlt harminc negyven évben Magyarországon inkább megszűntek a sportpályák, beépítették őket, egyre kevesebb területe volt a gyerekeknek a fiataloknak, ahol sportolhatnak, futballozhatnak. A Magyar Labdarúgó-szövetség 2010 után megteremtette annak lehetőségét, hogy a települések, iskolák, önkormányzatok amennyiben igénylik, ha van vállalkozó kedv, akkor ilyen gyönyörű pályákat hozhatnak létre a mi támogatásunkkal – mondta a szóvivő.

 

A pálya üzenete

– Ennek a focipályának társadalmi üzenete van – jelentette ki Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád-Csanád Megyei igazgatója. Mint mondta, az MLSZ a legkisebbeket, az óvodásokat kiemelten kezeli, a program részeként Csongrád-Csanád megyében nyolc pálya épült, négy Hódmezővásárhelyen, három Szegeden és egy Zsombón. – Az üzenet az, hogy ha egy kistelepülés közössége nagyon akar valamit, a közösség erős és összetartó, akkor meg tudja valósítani ugyanazt, amit a megyei jogú városok – osztotta meg gondolatait az elnök.

Isten áldásával

– Hálás vagyok, hogy már sokadszor van alkalmam arra, hogy igazgató úrral együtt a megyében a legkülönbözőbb, kisebb-nagyobb településen sportpályát adjunk át és ennek örömében részesüljünk a helyiekkel. Az egyházmegye püspökeként az óvoda és iskola fenntartója képviseletében külön köszönöm, hogy éppen Zsombón, az általunk fenntartott iskola és óvoda közelében kerülhetett sor ennek a pályának a kialakítására. Ezekkel a gondolatokkal kérem a mindenható Istent, hogy áldja meg ezt a pályát, azokat akik játszanak, hogy testi, lelki, szellemi egészségben gazdagodjanak, valódi közösségi és sportélményekben részesüljenek – mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában