csak boncolás állapíthatja meg az okát

2021.02.22. 15:30

Pillanatok alatt, méregtől pusztulhatott el egy labrador a Mátyás téren

Egyik pillanatról a másikra eldőlt, majd elpusztult Duffny, az addig egészséges labrador csütörtökön hajnalban a Mátyás téren. Gazdája mérgezésre gyanakszik, a rendőrök nem találták nyomát méregnek. A rend­őrség hangsúlyozza: ilyen esetekben boncolás állapíthatja meg, történt-e mérgezés.

Farkas Judit

20210219 Szeged valószínűleg megmérgeztek egy kutyát a Mátyás téren Képen: Kutyafuttatásra kijelölt terület tábla fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

„Kedves alsóvárosi ismerőseim! Szeretnék minden kisgyermekes szülőt és kutyatartót figyelmeztetni, hogy a Mátyás térre valaki rendkívül erős mérget helyezett ki. Ma reggel a kutyánk néhány másodperc alatt szörnyethalt tőle. Igazi családtag, jó kutya volt...” – olvastuk a posztot a Szeged Alsóváros-Móraváros Facebook-csoportban.

A Mátyás tér egyik sarkánál, egy bokros részen esett össze Duffny, az ötéves, addig egészséges labrador. Fotó: Kuklis István

Megkerestük az elpusztult állat gazdáját, aki aznap reggel is sétáltatta. Kiderült: csütörtök hajnalban, 5 óra körül történt az eset.

– Még sötét volt, amikor kivittem a kutyánkat sétálni. Megkerültük a teret, elmentünk a játszótér mellett is. A focipálya Alföldi utca felőli szélén, a focikapu közelében, egy bozótosabb részen a labrador egyszer csak megállt, oldalra dőlt, kettőt nyögött, és elpusztult.

Duffny egészséges, jól tartott kutya volt, előtte még jókedvűen szaladgált – idézte fel a történteket lapunknak a férfi, aki a nevét nem szerette volna vállalni. Emiatt rögtön arra gyanakodott, hogy az ötéves kutya mérget szedhetett fel. Sokat szimatolt, ráadásul sötét volt, így nem látta, hogy került-e a szájába valami. A halál gyorsasága miatt fagyállóval átitatott csalira gyanakszik.

Miután megadta a végtisztességet a kutyának, értesítette a rendőrséget. A rendőrökkel – akik ott voltak negyedórán belül, korrekten intézkedtek – körbejárták a teret, de semmi nyomot nem találtak.

A Csongrád-Csanád Megyei Rend­őr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától megtudtuk: a rendőrségre február 18-án valamivel 6 óra után érkezett bejelentés az esetről.

A kiérkező rendőrök átvizsgálták a teret, de nem találtak méregre utaló nyomot.

Tájékoztatták az állat gazdáját, hogy ilyen esetekben állatorvos által végzett hatósági boncolás állapíthatja meg, mitől pusztult el a kutya.

Amennyiben mérgezést ál­­lapítanak meg, a kutyatulajdonos feljelentést tehet a rend­őrségen. Bizonyíték nélkül azonban eljárást nem tudnak in­­dítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában