A külső felújítása még várat magára

2021.02.25. 17:34

Pusztamérgesen új konyha épül a régi étteremben

A régi Sellő étteremben alakít ki új, 350 adagos melegkonyhás vendéglőt 198 millió forintos pályázati pénzből a pusztamérgesi önkormányzat. Az épületet saját forrásaiból vásárolta meg az önkormányzat.

A. T. J.

Hamarosan újra élet költözik a pusztamérgesi Sellő étterembe. Év végétől innen látják el a közétkeztetési feladatokat. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– A közétkeztetés nálunk jelen pillanatban úgy van megoldva, hogy a településen található nem működő középiskola konyháját bérli az önkormányzat évek óta. Csak az a probléma, hogy a tulajdonossal a bérleti szerződés mindig csak egy évre szól, ami elég bizonytalan, hiszen mi üzemeltetjük a konyhát, az önkormányzat alkalmazottai dolgoznak benne, a felújítás költségeit mi álljuk, úgy, hogy az épület nem a miénk. Ezért gondoltuk, hogy sokkal biztosabb megoldás, ha nem a máséban, hanem a sajátunkban dolgoznánk. Ekkor jött a pályázati lehetőség – magyarázta Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere.

A falu a Belügyminisztérium által kiírt gazdaságélénkítő programban 198 millió forintot nyert, amit egy 350 adagos melegkonyha és egy 60-80 fős étterem kialakítására költenek.

A beruházáshoz az önkormányzat megvásárolta a COOP Zrt.-től a régi Sellő étterem épületét 16 millió forintért, amit öt év alatt fizetnek ki az üzletláncnak. Ezt Pusztamérges saját zsebből fizeti. Az épület jelenleg lelakatolva, kiürítve várja a munkakezdést.

Hamarosan újra élet költözik a pusztamérgesi Sellő étterembe. Év végétől innen látják el a közétkeztetési feladatokat. Fotó: Kuklis István

– Ott tartunk, hogy megtörtént a közbeszerzés kiírása. Az volt a legnagyobb probléma, hogy a 198 millió forint nem volt elég, nehezen fértünk bele, többször át kellett terveztetni. A konyhatechnológiával nem volt probléma, viszont az épületet szerettük volna teljesen felújítani. Ebből az összegből sajnos csak a belső átalakításra és a nyílászárócserére futja, a tetőcserét és a homlokzat szigetelését, a kerítés, a parkoló kialakítását megpróbáljuk más forrásból megvalósítani – folytatta a polgármester.

A munkálatok befejezési ha­tárideje november vége, de ahogy a polgármester fogalmazott, eléggé szorít az idő.

– Lehet, hogy a végén ha­táridő-módosításra lesz majd szükségünk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában