Optimistán tekint a jövőbe Bedő Tamás

2021.02.02. 17:50

Több beruházás is elindul idén Csongrádon

Kézilabdacsarnok, fedett medence és egy új oktatási központ kivitelezése is elkezdődhet ebben az évben Csongrádon. A városházán abban bíznak, hogy az idei év nemcsak a gazdaságban, de az emberek lelkében is pozitív változásokat hoz majd.

M. A.

Optimistán tekint a jövőbe Bedő Tamás. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Optimistán készültünk az előző évre, de ez – más településekhez hasonlóan – a járványhelyzet miatt másképp alakult. Ezt a gazdasági élet szereplői közül főleg a vendéglátás és az idegenforgalom szenvedte meg. Szerencsére nyáron nem voltak belföldi turisztikai korlátozások, így közepesnél jobb szezont zárhattunk, de azért nagyon hiányoztak a nagy rendezvények, a Körös-toroki Napok vagy a Borfesztivál. Egyébként bevételek tekintetében jó évet zártunk, egymilliárd forint felett volt a város iparűzésiadó-­bevétele, ez kompenzálta a kieső gépjárműadót is – közölte a mögöttünk hagyott esztendőről Bedő Tamás.

Optimistán tekint a jövőbe Bedő Tamás.
Fotó: Majzik Attila

Csongrád polgármestere a 2021-es évvel kapcsolatban elmondta, bíznak benne, hogy a gazdaság minden ágazata talpra áll, emellett pedig az is fontos a városvezető szerint, hogy az emberek lelkében is pozitív vál­tozás következzen be.

– Elkészült a Fő utcai óvoda és a volt laktanya területén az egykori pa­rancsnoki épület felújítása. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor idén több beruházás elindulhat, a volt Síp utcai iskolában egy oktatási központ készül, várjuk a kézilabdacsarnok és az uszodában a fedett medence építését is – fogalmazott Csongrád polgármestere.

Mint azt Bedő Tamástól meg­tudtuk, a nagyobb projektek mellett kisebb, de a város életében meghatározó beruházásokat is terveznek idén részben pályázati, részben saját forrásból:

többek között útfelújításokat, járdaépítéseket végeznek, bővítik az Ipari Parkot, az Ifjúság térre gördeszkapályát terveznek, de folytatnák az Aranysziget közművesítését is, hogy az könnyebben bevonható legyen a város idegenforgalmi terveibe.

– Rengeteg olyan dolog indul el idén, amely már régóta érlelődik. Ötlet van rengeteg, több pályázatot is előkészítettünk. Bízom benne, hogy az idei év jobb lesz, mint az előző – összegzett a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában