Helyi közélet

2024.05.22. 15:41

Átadták az újszentiváni játszóteret – Galéria

Teljesen felújították az újszentiváni játszóteret, amit szerdán adtak át. Az eseményen részt vett Simicskó István, a KDNP parlamenti frakciójának a vezetője és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is.

Suki Zoltán

Minden elvárásnak megfelel az új játszótér. Fotó: Karnok Csaba

 Minden olyan közösségi tér fontos, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek és felnőttek méltó körülmények között találkozhassanak

 – jelentette ki a teljesen megújult újszentiváni játszótér átadásán szerdán Simicskó István.

A KDNP parlamenti frakcióvezetője elmondta azt is, hogy a 2100 lakosú Újszentiván azon települések közé tartozik, amelyek lélekszáma bővül, mivel sokan költöznek ki Szegedről. Szerinte ez azt mutatja, a falu élhető, vonzó, a községet polgármesterként irányító Bodó Imre pedig sokat tett az itt lakók életminőségének javításáért.

Simicskó István hozzátette: Bodó Imre személyében – aki nyolc éven át képviselőtársa volt az országgyűlésben – kiváló, tisztességes embert ismert meg.

Azt pedig már Mihálffy Béla országgyűlési képviselő mondta, hogy az európai uniós és önkormányzati választásokat megelőző – nem ritkán a gyűlölködéstől sem mentes – kampány idején nem könnyű a nap mint nap a településükért tenni akarok dolga.

 Amikor ez a csatazaj elmúlik, tucatjával készülnek el azok a fejlesztések, amelyek az itt élők érdekeit szolgálják. Én bízom abban, hogy az újszentivániak bölcsen döntenek, és a település fejlődése folytatódhat tovább

 – fogalmazott a képviselő.

Bodó Imre, a település polgármestere pedig arról beszélt, hogy a Petőfi utcai játszóteret 125 millió forint uniós támogatásból építették teljesen újjá. A korábbi, elavult, az előírásoknak sem megfelelő játszótéren nem voltak a háromévesnél fiatalabbak számára játékok. Most több a játék, a kicsik mellett a játszótér más korosztálynak – az újonnan kialakított drótkötélpálya révén – a tizenéveseknek is kikapcsolódást kínál. A játszótéren egy olyan játék is van, amin a mozgásukban korlátozott és ép gyermekek együtt játszhatnak.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában