A szatymazi lakosok kérdezhetnek is

2021.02.11. 12:02

Véleményezhetik költségvetésüket

Kovács András

– A veszélyhelyzetre tekintettel a képviselő-testület nem tarthat ülést, hatáskörét a polgármester gyakorolja. A megszokott formában a közmeghallgatás megtartására nincs lehetőség, Szatymaz Község Önkormányzata azonban lehetőséget biztosít arra, hogy a lakosok a költségvetést véleményezhessék, és azzal kapcsolatban kérdezhessenek – írta a település közösségi oldalán Barna Károly.

A polgármester hangsúlyoz­­ta,

amennyiben bárkinek kérdései vannak, azokat legkésőbb február 22-ig küldjék meg a polgármesteri hivatalnak,

a „Mi Lapunk” című folyóiratban elhelyezett nyomtatvány kitöltésével.

A dokumentumot bedobhatják a Dózsa György utca 19/b szám alatti postaládába, vagy küldhetik a levelezési címre is: 6763 Szatymaz, Kossuth utca 30. Természetesen az e-mail-üzeneteket is várják a [email protected].

A belinkelt 2021-es költségvetés tervezetéből kiderül, az idei főösszeg 879,7 millió forint, amiben benne van a 4,6 milliós tartalék is. A nagy számoknál maradva, az önkormányzati hivatal működéséhez a központi költségvetés közel 88, a közvilágításhoz 50 millió forinttal járul hozzá.

A szociális feladatok ellátásához, ezen belül a tanyagondnoki szolgálat működtetéséhez 9, a kultúrára pedig csaknem 11 millió forint támogatást kapnak.

Szatymaz „gazdagnak” szá­­mít az egy főre jutó 35,8 ezer forintos iparűzésiadó-erő ké­pességben, bőven a 22 ezres ha­­tár felett van, így mintegy 40 millió forint szolidaritási hozzájárulást kell fizetnie a központi költségvetésnek. A közhatalmi bevételeknél egyébként 165 millió forint szerepel az iparűzési adó sorában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában