Kistelek

2021.03.12. 14:40

A közösségi oldalakon ünnepelnek

A második „koronavírusos” március 15-ét ünnepeljük hétfőn, nyilvános, tömeges rendezvények sehol sem lesznek a Kisteleki járásban, de ez igaz az egész országra.

Munkatársunktól

Az idei balástyai dekoráció a katolikus templomnál. Fotó: Illin Klára

Balástyán az iskolai és az önkormányzati megemlékezést közösen tartották korábban a tanintézményben. Ez elmarad, viszont a templomnál van dekoráció, a tanulók készítette ünnepi videó pedig az általános iskola honlapján mától megtekinthető.

A Covid19 előtt Pusztaszeren szintén az iskolai ünnepség volt egyben falusi is, arra hívtak meg mindenkit, ezt idén sem tartják meg. Baksra is igaz, hogy az iskolai ünnepség volt a községi rendezvény, ezen vettek részt az önkormányzati képviselők, civil szervezetek, idősebbek, a gyerekek pedig műsorral kedveskedtek. Idén filmet, videót készítettek, amely a település Facebook-oldalán nézhető meg.

Ópusztaszeren is hagyományosan az általános iskolai volt a falusi megemlékezés az 1848–49-es forradalomról és szabadságharcról. Itt sem tartják meg, viszont a kopjafát szűk körben megkoszorúzzák.

A csengelei iskolai rendezvény szintén elmarad.

Az idei balástyai dekoráció a katolikus templomnál.
Fotó: Illin Klára

Kisteleken ünnepi szentmise lett volna a Szent István-templomban a 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére március 15-én, ezt követően koszorúzás a Petőfi-szobornál. Ehelyett az ünnepi mise az online térben,

Antal Imre plébános közösségi oldalán lesz követhető az eredeti program szerinti időpontban, vagyis 17 órától, a fáklyás felvonulás és a koszorúzással egybekötött megemlékezés pedig elmarad.

Az önkormányzat képviseletében a város vezetése, lakossági részvétel nélkül, korábban helyezi el a megemlékezés virágait. Korábban, a vírusmentes időkben az általános iskolában tartották a városi ünnepséget, és a művelődési házban is rendeztek megemlékezést. Az iskolások a helyi televízió segítségével most filmet készítettek, amely már megtekinthető a város hivatalos Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában