szigorú döntéseket hoztak Vásárhelyen

2021.03.08. 07:00

Bezárt ügyfélszolgálatok, gyermekfelügyelet hat szegedi intézményben

Nem lesz csütörtök és szombat délutáni piac és gyógykezelés sem Hódmezővásárhelyen, szigorú döntéseket hoztak. Bezárt a Szegedi Vízmű irodája is, a Vöröskeresztnek pedig plazmaadókra van szüksége.

Kiss Anna

A Kossuth-iskolában az utolsó, nem távoktatásos napon köszöntötték nőnap alkalmából tanáraikat a diákok. Fotó: Török János

Fotó: Török János

Elmaradnak a nyilvános szentmisék és liturgiák a Szeged–Csanádi Egyházmegye templomaiban mától, a gyászmiséket későbbi időpontra halasztják. A lelkipásztorok zárt ajtók mögött midennap szentmisét mutatnak be, a legtöbb plébánia ezt élőben közvetíti. Emellett lehetőséget adnak a híveknek a személyes imádságra is, így egész nap nyitva lesznek a templomok.

A Kossuth-iskolában az utolsó, nem távoktatásos napon köszöntötték nőnap alkalmából tanáraikat a diákok. Fotó: Török János

Hat szegedi óvodában biztosítanak felügyeletet

Március 8-ától április 7-ig rendkívüli szünet van az óvodákban, azonban március 6-án gyermekfelügyeletet rendelt el az óvodákban a kormány az önkormányzatok kérésére. A megyeszékhelyen a Gedói, a Tünde téri, valamint a Bölcs, a Toldy, a Vedres és a Petresi utcai óvodákban van mától ügyelet.

Hétfőtől átmenetileg bezárta ügyfélszolgálati irodáját a Szegedi Vízmű Zrt. is, így a személyes ügyfélfogadás szünetel.

Az ügyeket a 62/558-855-ös számon, a szegedivizmu.hu honlapon, az [email protected] e-mail-címen, vagy postai úton intézhetik az ügyfelek.

Hasonlóan, a Szegedi Törvényszék sem fogad ügyfeleket.

A védelmi intézkedésekkel és a kormányzati döntéssel összhangban hétfőtől szünetel a Somogyi-könyvtár Könyv(tár) Pont szolgáltatása is.

Szigorú döntések Vásárhelyen

Rendkívüli döntéseket hozott a vásárhelyi operatív stáb, ezek mától érvényesek:

a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálata csak halaszthatatlan ügyekkel kereshető fel,

bezárt a Tourinform-iroda, felfüggesztették a fürdő gyógyászati kezeléseit (a létesítményt csak engedéllyel rendelkező sportolók látogathatják), a csütörtök és szombat délutáni piac elmarad, a piac területén csak az élelmiszerbol­tok lehetnek nyitva.

Sok a beteg, kevés a plazma

Ugyanakkor a Magyar Vöröskereszt szerint még több vérplazmára lenne szükség a gyógyult betegektől, a fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése ér­­dekében. Ezért arra kérik azokat, akik bizonyítottan átestek a koronavírus-fertőzésen, hogy mielőbb jelentkezzenek mintavételre, ezt minden vér­adáson meg lehet tenni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Bő­vebb információ a Vöröskereszt oldalán található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában