Már a kivitelezőt keresik a 150 fős kollégiumhoz

2021.03.10. 13:30

Kinőtték a diákok az új szállásukat is

Mórahalom önkormányzata százötven férőhelyes új kollégium építését tűzte ki célul, mivel a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája rövid idő alatt kinőtte meglévő diákszállásait. A kivitelezőt keresik.

A. T. J.

20200907 Mórahalom Új kollégiumot adtak át a városban Képen: Negyela Bálint Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Fotó: Török János

Beszámoltunk róla, hogy tavaly év elején az új kollégiumukat is kinőtték a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája diákjai, ezért egy ideiglenes épületet bocsátottak a rendelkezésükre, de a mórahalmi önkormányzat egy új, 150 férőhelyes kollégiu­mot épít, amely ki tudja majd szolgálni az iskola igényeit, hiszen az intézmény végleges tanulólétszáma várhatóan 300 fölött lesz.

Ideiglenes megoldás

Míg elkészül a vadonatúj épület, szükség van ideiglenes megoldásra, mindezt a város önkormányzata ideiglenes kollégiumok kialakításával oldja meg. Mint arról a Móra-Net Tv beszámolt, az első ideiglenes kollégium a Röszkei úton, régen vállalkozói inkubátorházként használt épületben kapott helyet. A mintegy 470 négyzetméteren 48 férőhelyet alakítottak ki 2020 szeptemberére.

Van másik

A már kész ideiglenes kollégium mellett szükségesnek tűnt még egy ilyen épület ki­­alakítása tavaly év végére. Ezt az épületet a helyiek a volt Klebelsberg-iskola irodaépületeként ismerik, a már korábban kialakított ideiglenes kollégi­­um közvetlen szomszédságában található, a két épületet egy jól használható közös ud­­var köti össze.

Az ideiglenes szállás 36 férőhellyel rendelkezik majd. Az épület felújítási munkálatainak tervezett befejezése 2021. augusztus közepe.

Húszmilliós támogatás

Az új épület tervei készen vannak, most kivitelezőt keresnek. A négyszintes kollégiumi épület beépítési alapterülete összesen 3130 négyzetméter. A létesítmény a régi focipálya helyén épül. A tervezésre 20 millió fo­­rint vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzat az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól, ezt követően Csontos Attila építészmérnök készítette el a kiviteli terveket.

A mórahalmi önkormányzat egy új, 150 férőhelyes kollégiu­mot épít, amely ki tudja majd szolgálni az iskola igényeit.

Diákszálló is épül a Szegedi úton

Nagybecskerek és Mórahalom között konzorciumi megállapodás jött létre, amelynek része, hogy 110 millió forintból diákszálló is épül Mórahalmon 17 fő főiskolás cserediák számára. 2020-ban a tervezési munkák és a kivitelező kiválasztása zajlott le. A mórahalmi Bauszer Kft. hamarosan elkezdi az építési munkákat, és október 15-ig felépíti a szállót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában