Szalagtűzés maszkban

2021.03.21. 15:00

Otthon kaptak szalagot a Návay végzősei

Bár a szokásos bál a makói Návay-szakgimnáziumban is elmaradt idén, az itteni osztályfőnökök tettek róla, hogy a végzős diákok soha ne felejtsék el a szalagtűzés pillanatát: valamennyien úgy döntöttek, rászánnak egy napot arra, hogy a fiatalokat otthonukban felkeresve gratuláljanak nekik.

Szabó Imre

Forrás: Návay Lajos Szakgimnázium

– Őszintén szólva nekem nem is hiányzott a felhajtás – mondta a makói Návay-szakgimnázium egyik végzős diákja, a kiszombori Orincsai Dominik. Ő volt az egyik, akit az elmaradt szalagtűző bál pótlásaként otthonában látogatott meg az osztályfőnöke, hogy feltűzze rá a szalagot. Dominik azt mondta, megható és felemelő érzés volt számára a látogatás. – 4 éve vártuk a szalagtűzés pillanatát, ami így a rendkívüli körülmények ellenére is emlékezetes lehetett. Ilyen csak a mi évfolyamunknak volt! – tette hozzá a továbbtanulásra készülő Dominik, akinek a célja az, hogy kiberbiztonsági szakmérnök legyen.

Fotó: Návay Lajos Szakgimnázium

A makói iskolának idén összesen 5 osztálya és 104 tanuló­­ja búcsúzik a diákévektől. Az osztályfőnökök egyike, Molnár Zsolt elárulta: akkor döntöttek emellett, amikor kiderült, hogy biztosan nem lesz semmilyen rendezvény. – Reggel az iskola aulájában gyűltünk össze, készítettünk egy közös fotót a párnára helyezett szalagokkal, aztán mindenki kocsiba ült, hogy felkeresse a diákjait – mondta el a részletekről. A tanároknak úgyszólván az egész napjuk ráment erre, hiszen tanítványaiknak csak egy része makói.

Návay Lajos Szakgimnázium

Az úti célok között szerepelt például Szeged, Csanádpalota, Mezőhegyes és Ambrózfalva is.

Mindenki vitt magával kísérőt is, aki fotózott, így a végén a képekből zenés klip is készült. – Jó volt látni, hogy a fiatalok is készültek, a kedvünkért ünneplő ruhát öltöttek, úgy vártak bennünket az előre megbeszélt időpontban – jegyezte meg Molnár Zsolt. A szalagokat egyébként az előírásoknak megfelelően maszkban, a kapuban állva kapta meg mindenki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában