#Szalagtűzés

2021.03.20. 19:36

Otthon kaptak szalagot a Návay végzősei

Bár a szokásos bál a makói Návay-szakgimnáziumban is elmaradt idén, az itteni osztályfőnökök tettek róla, hogy a végzős diákok soha ne felejtsék el a szalagtűzés pillanatát: valamennyien úgy döntöttek, rászánnak egy napot arra, hogy a fiatalokat otthonukban felkeresve gratuláljanak nekik.

Szabó Imre

Forrás: Návay Lajos Szakgimnázium

– Őszintén szólva nekem nem is hiányzott a felhajtás – mondta a makói Návay-szakgimnázium egyik végzős diákja, a kiszombori Orincsai Dominik. Ő volt az egyik, akit az elmaradt szalagtűző bál pótlásaként otthonában látogatott meg az osztályfőnöke, hogy feltűzze rá a szalagot. Dominik azt mondta, megható és felemelő érzés volt számára a látogatás. – 4 éve vártuk a szalagtűzés pillanatát, ami így a rendkívüli körülmények ellenére is emlékezetes lehetett. Ilyen csak a mi évfolyamunknak volt! – tette hozzá a továbbtanulásra készülő Dominik, akinek a célja az, hogy kiberbiztonsági szakmérnök legyen.

Fotó: Návay Lajos Szakgimnázium

A makói iskolának idén összesen 5 osztálya és 104 tanuló­­ja búcsúzik a diákévektől. Az osztályfőnökök egyike, Molnár Zsolt elárulta: akkor döntöttek emellett, amikor kiderült, hogy biztosan nem lesz semmilyen rendezvény. – Reggel az iskola aulájában gyűltünk össze, készítettünk egy közös fotót a párnára helyezett szalagokkal, aztán mindenki kocsiba ült, hogy felkeresse a diákjait – mondta el a részletekről.

A tanároknak úgyszólván az egész napjuk ráment erre, hiszen tanítványaiknak csak egy része makói. Az úti célok között szerepelt például Szeged, Csanádpalota, Mezőhegyes és Ambrózfalva is.

Fotó: Návay Lajos Szakgimnázium

Mindenki vitt magával kísérőt is, aki fotózott, így a végén a képekből zenés klip is készült. – Jó volt látni, hogy a fiatalok is készültek, a kedvünkért ünneplő ruhát öltöttek, úgy vártak bennünket az előre megbeszélt időpontban – jegyezte meg Molnár Zsolt. A szalagokat egyébként az előírásoknak megfelelően maszkban, a kapuban állva kapta meg mindenki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában