a két kicsivel teljes a család

2021.03.22. 15:10

Otthonra találtak a házban Zsolték

Az év elején tűzkárt szenvedett pusztaszeri Halász Zsolt és kislánya, a 4 éves Hanna már teljesen belakták a Baksa házaspártól használatra kapott házat, amire elővásárlási joguk is van. Minden másodikhoz hasonlóan a legutóbbi hétvégét kisfiával, a 3 éves Zsoltival is együtt tölthették.

Imre Péter

Együtt a legboldogabbak: Halász Zsolt és gyermekei, Zsoltika és Hanna. Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Apa, kérek még paradicsomot – mondta a 4 éves Hanna, és édesapja, Halász Zsolt már nyomta is a ketchupot tányérjára, a rántotta mellé. Az édes­anyjánál nevelkedő, éppen apás hétvégét töltő, 3. szülinapját június 6-án ünneplő Zsoltika is rögtön jelentkezett.

Szombaton reggelikor toppantunk be hozzájuk, és a früstökön részt vett a Baksa házaspár is, ők ajánlották fel nekik használatra pusztaszeri lakásukat.

– Zsolti a fogadott fiam – jelentette ki Baksa József, hozzátéve: szerződést kötöttek vele az elővásárlási jogra. Mint emlékezetes: január 12-én tűzkárt szenvedett a család, a tanyán odaveszett mindenük, adakozás pótolta a tárgyakat, ruhákat, gépeket.

Favágás után palacsinta

– Hanna és Zsoltika is szépen eszik – dicsérte a gyerekeket Baksa Erzsébet. Azzal folytatta: – Segítünk, amiben tudunk, megérdemlik. Soha nem felejtem el. Zsolt a napokban reggeltől estig vágta a fát az udvaron, de előtte elkészítette a reggelit, bundás kenyeret sütött Hannának. A kislány végig kint volt vele, ő többször ránézett, beszélgettek kicsit, majd folytatta a munkát.

Együtt a legboldogabbak: Halász Zsolt és gyermekei, Zsoltika és Hanna.
Fotó: Török János

Este úgy jöttek be a házba, hogy Hanna a nyakába csimpaszkodva vállára hajtotta a fejét, majd csendesen megkérdezte: apa, sütsz palacsintát? Zsolt egy puszi után szó nélkül nekiállt, bekeverte és megsütötte. Ott bőgtem, ahol most maga áll – mesélte meghatódva.

Játékszoba

A Kossuth utcai házban Zsolték két szobát használnak: a legnagyobbat és a kis szintkülönbséggel lejjebb lévőt, ott tárolják a ruháikat, ott töltik az éjszakákat Hannával, és amikor velük lehet, Zsoltikával, akit Zsozsinak becéznek, Hanna olykor Öcsi bogyónak. A nagyobbikból játékszoba lett.

– Napközben általában itt vagyunk, bár pénteken már mondtam Hannának, aludjunk itt, akkor még ragaszkodott a lenti helyiséghez, megszokta több mint 1 hónap alatt – árulta el Zsolt.

Fotó: Török János

Közben Hanna és Öcsi bogyó lovacskáztak, majd a szí­nes műanyag játékot kinevezték malacnak, elfektették, és úgy húzták le róla a „perzselt szőrt” egy pálcával, ahogy édesapjuktól látták a disznóvágáson. Próbáltam tudakolni, jól érzik-e itt magukat. Belefeledkeztek a játékba, csak egy kurta bólintás lett a válasz.

Így teljes a család

– Nemsokára öltözünk, és me­­gyünk a tanyára ellátni a jószágokat. Ott is szeretnek lenni, segítenek, már Zsozsika sem fél az állatoktól, Hanna is bátorítja. Számomra így, kettejükkel együtt teljes a család… – jelentette ki Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában