A kiskorú gyerek és a munkaviszony is számít

2021.03.21. 11:00

Pontozza az IKV a lakásigénylőket

Olvasónktól kaptunk egy levelet, amelyben azt írta, hogy már több mint tíz éve szeretne egy szociális bérlekáshoz jutni. Állítja, hogy a kritériumoknak megfelel: volt állami gondozott, és le is van százalékolva, ami miatt nem tud munkát vállalni.

S. Z.

Több szempontot vesznek figyelembe az IKV-nál a szociális bérlakások kiutalásánál. Fotó: Frank Yvette

Azt is írta, hogy egy IKV Zrt.-től kapott levél szerint is jogosult a lakásra, mégsem történt előrelépés az ügyében.

Megkerestük az önkormány­zati céget, ahonnan azt a vá­­laszt kaptuk, hogy tudnak az ügyről. Az IKV szerint folyamatos a lakások bérbeadása, amelynek azonban feltételei vannak. Ezután az ezzel kapcsolatos rendeletet idézték.

Eszerint „garzonlakásban, szociális rászorultság alapján, az igénylők elhelyezése a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének az önkormányzat tulajdonában álló önkormányzati lakások bérletéről, a lakbérek mértékéről és a lakbértámogatásról szóló többször módosított 45/2006. (XII. 13.) Kgy. rendelet 2. sz. mellékletében meghatározott értékelési szempontok alapján szerzett pontszámok szerint történik.”

Több szempontot vesznek figyelembe az IKV-nál a szociális bérlakások kiutalásánál.
Fotó: Frank Yvette

Az IKV szerint az ügyfelek besorolása folyamatosan változik, a kérelmek benyújtásának időpontjától függetlenül, a korábban nyilvántartásba vett igénylések vonatkozásában beadott újabb igazolások, valamint a benyújtott új igénylések kiértékelése kapcsán szerezhető pontszámok függvényében.

Megnéztük az említett rendeletet, amelyből kiderül többek között, hogy a legtöbb pontot a kiskorú vagy még tanuló gyermekek után adják, de beleszámítják a munkaviszony idejét is, azt, hogy nyugdíjas-e a pályázó, meg persze a betegségeket.

Az, hogy valaki állami gondozott volt, tíz pontot „ér” a rendelet szerint. A társaság közölte, olvasónk esetében minden olyan értékelési szempontot pontoztak, amelyeket leigazolt. Azaz valószínűleg azért nem jutott szociális bérlakáshoz az elmúlt 11 évben, mert voltak nála rászorultabbak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában