#Szeged

2021.03.03. 10:11

Tematikus véradás a Bohócdoktorok ajánlásával

Rendhayó véradási akciót szervez a Karitáció Alapítvány március 8-án a nemzetközi nőnap alkalmából. Az eseményen meglepetéssel készülnek a véradóknak.

delmagyar.hu

Adj vért és ments meg három életet! – kéréssel hívják a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai – az Országos Vérellátó Szolgálattal karöltve – a lakosságot egy tematikus Nőnapi véradásra Szegeden.

A járványügyi előírások miatt, változtak a véradás feltételei, melyet minden esetben be kell tartanunk. Így sajnos Szeged első bohócdoktor alapítványának önkéntesei helyett, csak szeretetcsomagjaik várják majd a véradókat 2021. március 8-án nőnapon a Regionális Vérellátó Központban. Idén a krumpliorrosok örömteli programja, a közös játékok, a lufi hajtogatás öröme sajnos elmarad, de a figyelmesség és az ajándékozás nem maradhat el. Táblás csokoládéval, virággal és piros szivacs szivecskékkel hálálják meg az önzetlen segítséget a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai.

Az emberi vér egyedülálló, semmi mással nem pótolható.

A levett vért műtéteknél, kezeléseknél, vérkészítmények előállításánál használják fel. A rendszeres, kiegyensúlyozott véradásra azért van szükség, mert a vér tárolása jelentősen korlátozott. Ezért fontos, hogy ha tehetjük és egészségi állapotunk megengedi, akkor legyünk váradók. A Karitáció Alapítvány Bohócdoktorai évről évre mutatják meg bátorságukat, lojalitásukat és nyújtják kezüket önkéntes véradásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában