most újjáéled a horgászélet

2021.03.07. 07:00

Több év után újra lehet horgászni a Sziksós-tónál

Megoldódott a probléma a Sziksós-tó Horgásztónál a cikkünk után, így már megváltható a horgászbérlet oda. A helyiek örülnek az újjáéledő horgászéletnek, hamarosan szemétszedési akciót is tartanak a területen.

Kiss Anna

Már bérletet is lehet váltani a tóra. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Több éven keresztül senki sem gondozta a Sziksós-tó Horgásztavat – erről tavaly nyáron la­punk is beszámolt. Akkor a horgászok azt sérelmezték, hogy a város százmilliókat költ a Sziksósfürdőn lévő strandra, azonban a horgásztó elhanyagolt, dzsumbuj az egész.

Már bérletet is lehet váltani a tóra.
Fotó: Frank Yvette

Akkor megkerestük a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjét, Pappné Nagy Katalint a problémával, aki ígéretet tett arra, hogy felmérik a tó állapotát, és azt is, hogyan lehetne megújítani. Úgy tűnik, ez megtörtént, és újjáéled a horgászélet a Szikin, hiszen március 2-a óta ismét válthatók bérletek a tóra a társaság közleménye szerint. A Rája Horgászboltban és a K-Fish Horgászcentrumban bárki be­­szerezheti az engedélyt. A cég azt is jelezte, hogy a haltelepítést később, a járványügyi helyzet függvényében valósítják meg.

Lapunk megkereste a körzet önkormányzati képviselőjét is, aki arról számolt be, hogy a panaszok hozzá is eljutottak, amit jelzett az önkormányzati cég felé, hiszen célja, hogy visszahozzák azt a virágzó hor­­gászparadicsomot, ami ko­­rábban jellemezte Kiskundo­rozsmát.

Mihálffy Béla kiemelte, a helyiek örülnek, hogy újra élettel telik meg a tó és környéke, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy március 27-re közösségi szemétszedést szerveznek a dorozsmaiak a horgásztónál és annak környékén. Hozzátette, sajnos vannak Sziksóson nagyon szemetes területek, de a tónál alig akad hulladék, ugyanis egy hölgy rendszeresen kijár oda, és önként összeszedi a kirándulók által eldobált papírokat, üvegeket, flakonokat.

A képviselő jelezte, hogy bár három éve nem volt haltelepítés, de a horgászok már feltérképezték a tavat, és arról tájékoztatták, hogy a saját szaporulat miatt jelenleg is van mit kifogni a vízből. Hangsúlyozta, nemcsak a horgászrendre kell ügyelni a tónál, hanem a járvány­ügyi óvintézkedések betartása is kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában