A Lilaakác nevet kapta az egyik

2021.03.22. 16:26

Többé nem névtelenek ezek a szentesi utak

2019-ben kezdte el felülvizsgálni a közterületek neveit a szentesi önkormányzat egy 2014-es kormányrendeletnek megfelelően.

M. A.

A hangulatos Lilaakác utca nevet kapta ez az útszakasz. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

Első körben tavaly februárban neveztek át néhány utcát, így lett például a Darvas József utcából Darvas utca, az Erdei Ferenc utcából Erdei utca, a Bereklapos utcából Bereklapos-széli utca, a Dózsa közből Bimbó utca vagy az Ifjúság térből Szántó Kovács János utca.

A városban azonban még azóta is vannak olyan közterületek, amelyek nem felelnek meg ennek a rendeletnek. Az újonnan átnevezett területek a magyartési részen lévő tanyákat, a mentettréti zártkerteket és a Gaál István utca bizonyos szakaszát érintik.

A hangulatos Lilaakác utca nevet kapta ez az útszakasz.
Fotó: Majzik Attila

A Mentettréten a zártkertek közötti, korábban csak helyrajzi számmal bíró dűlőutak kaptak nevet, ott hamarosan a Réti út, a Négyöles út és a Harcsa dűlő táblákkal találkozhatnak az arra járók, de a Szentes Tési tanya névvel is meg kell barátkozni, a Gaál István utca Topolya és Lengyel utca közötti útszakasza pedig a Lilaakác utca nevet viseli majd.

A közterületek megjelöléséhez szükséges új utcatáblák megrendelésével és elhelyezésével a Városellátó Nkft.-t bízta meg a város. Mint megtudtuk, ezzel nem zárult le a közterületek neveinek felülvizsgálata. A közeljövőben a Nagyhegyi zártkerti ingatlanoknál mérik fel a műszaki iroda, a közigazgatási iroda és a közterület-felügyelet együttes munkájával az ingatlanokat és dűlőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában