Hitelfelvételről is tárgyaltak

2021.03.12. 18:10

Véleményező közgyűlést tartottak Vásárhelyen

A Tornyai János Múzeum főigazgatói posztjának pályáztatásáról, a külterületi kerékpárutakról és a közbiztonságról, valamint a Hódtói Pihenőpark szabályszegőiről is egyeztettek a március 12-i vásárhelyi véleményező ülésen. 

T. Sz.

20201216 Hódmezővásárhely Városháza épülete a Kossuth téren. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Mégsem önkormányzati a Hódtói Pihenőpark és az Aldi közötti terület – említette meg Márki-Zay Péter polgármester a vásárhelyi önkormányzat véleményező ülésén, így a vállalat jelenleg is a kereskedelmi üzletlánccal tárgyal.

A város tervezné egyebek mellett a Németh László Általános Iskola és Gimnázium bővítését, illetve a Bethlen Gábor Református Gimnázium felújítását, amit pályázati forrásból finanszírozna.

A fejlesztések kapcsán Benkő Zsolt fideszes képviselő a Rárósi út állapotára hívta fel a városüzemeltetési csoport figyelmét. Szerinte az út járhatatlan, a környék azonnali beavatkozást igényelne, az ott élők közlekedése nehézkes. Ehhez kapcsolódóan a külterületi kerékpárút hálózat építéséről az ülésen elmondták: folyik a közbeszerzési eljárás, számtalan hiánypótlás lassította a folyamatot. A projekt tervezett költsége 11 milliárd forint, amelyből várhatóan 117 kilométernyi kerékpárutat építenek.

Hitelfelvételről is tárgyaltak, 330 millió forintot igényelne Vásárhely. A polgármester és a közgyűlési többség igennel szavazott, a Fidesz-KNDP-s képviselők nemmel, illetve tartózkodással.

Döntöttek arról is, hogy a jövőben büntethető a Hódtói Pihenőpark házirendjének megszegése. Szilágyi Zsolt, a Lakosságszolgálati Iroda közterület-felügyeleti csoportjának vezetője szerint sokan a tiltás ellenére is áthaladnak gördeszkával, kerékpárral a területen, de jellemző a dohányzás és a kutyasétáltatás is.

A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ főigazgatói posztjára eddig a vásárhelyi kulturális intézmények tervezett átszervezése miatt nem írtak ki pályázatot. Elhangzott, jogszabályi kötelezettség miatt most ugyan megteszik, de a végleges megoldás úgyis akkor születik, ha összevonták a városi könyvtárral az intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában