Az angyalok köztünk élnek

2021.04.28. 20:00

Hátrányos helyzetű családoknak segít a közösségi oldalon szerveződött csapat

Egy éve segíti a rászoruló és elesett embereket a Csongrád Angyalai csoport. A közösség, ha kell, napokon belül kerít bútorokat, háztartási gépeket a nehéz sorsú embereknek, de volt, hogy egy idős néni házát újították fel. A csoportot Ujszásziné Soós Márta hívta életre.

Majzik Attila

A Csongrád Angyalai csoport alapítója, Ujszásziné Soós Márta. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Épp egy éve, tavaly április vé­­gén alakult meg a Csongrád Angyalai csoport. Gyógypedagógusként dolgozom, munkám révén sok hátrányos helyzetű gyerekkel és szüleikkel találkozom. Általában engem kerestek meg, ha szükségük volt valamire, tudok-e szerezni nekik ágyat, ruhát, szekrényt. Ezeket a közösségi oldalamon tettem közzé, és egyszer csak azt vettem észre, hogy a profilom már csak ezzel van tele. Ezután hoztam létre a csoportot, a nevét pedig úgy választottam ki, hogy azt gondolom, másokon segíteni „an­­gyali” tevékenység – mesélt a csoport kialakulásáról Ujszásziné Soós Márta.

A jó szándékú emberek kö­­zössége hamar „letette a névjegyét” a városban: az általuk szervezett süteményvásáron 1,2 millió forintot gyűjtöttek Máténak, egy SMA-megbetegedéssel küzdő szentesi kisfiúnak, egy idős bokrosi asszonynak pedig a házát újították fel, újrafestették és bebútorozták, mire hazatért a kórházból.

A Csongrád Angyalai csoport alapítója, Ujszásziné Soós Márta. Fotó: Majzik Attila
Fotó: Majzik Attila

– A csoport már majdnem hatszáz tagot számlál, egyre többen vannak, akik szívesen segítenek, vagy vannak eladományozható dolgaik. Úgy gondolom, kellett már egy fórum, ahol össze lehet hozni az adományozókat a támogatottakkal. Bizalommal fordulnak hozzánk, akár kérésről, akár felajánlásról van szó. Az adományozók is bíznak bennünk, mert tudják, hogy biztosan olyan helyre kerülnek a felajánlások, ahol szükség van rá – magyarázta a csoport alapítója.

Ujszásziné Márta egy füzetben vezeti a támogatásra szorulók elérhetőségeit, a beérkezett felajánlásokat és kéréseket. Hol a telefonján kap egy üzenetet, hol felhívják, de olyan is volt, hogy becsöngettek hozzájuk, ha tudták, hogy egy családnak szüksége van valamire.

A kérések igen változatosak.

– Olyan jó segítő közösség alakult ki, hogy ha szükség van segítségre szállításban vagy pa­­kolásban, csak szólni kell, és azonnal akad jelentkező. Nagy öröm, hogy ennyi segítőkész ember van. Mindegyik projektünkre büszke vagyok, de annak örülök a legjobban, ha látom, hogy a családoknak milyen bol­dogságot tudunk okozni egy bú­torral vagy egy szatyor legóval

– összegzett Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában