Makó

2021.04.20. 16:20

Egymilliós adomány a makói mentősöknek

Ponyvás teherautó hajtott be kedd délelőtt a makói mentőállomás udvarára, vadonatúj bútorokkal megpakolva.

Szabó Imre

A makói mentősök örömmel fogadták az új bútorokat. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A Duocor Ipari Bt. igazgatója, Gábor Zoltán lapunknak azt mondta, a cég 1 millió forint értékben gyártott le és szállított ki bútorokat a makói mentőállomás számára. Hozzátette, a bútorokat maguk a mentősök választották ki, némelyik kifejezetten az ő igényeiknek megfelelően készült. Méghozzá ajándékba.

Lóczi Gerda, az Országos Mentőszolgálat dél-alföldi regionális mentőszervezetének igazgatóhelyettese azt mondta, nagyon sokféle felajánlást kapnak a mostani járványveszélyes időben, nagyjából egy éve.

Ez nem csupán az adományok anyagi értéke miatt fontos, hanem azért is, mert jelzik, hogy az emberek, a vállalkozók a mentősök mellett állnak. Megjegyezte azonban azt is, hogy a bútorok értéke messze kiemelkedik az egyéb felajánlások közül.

A makói mentősök örömmel fogadták az új bútorokat. Fotó: Szabó Imre

A makói mentőállomáson mintegy 40-en dolgoznak, vannak főállású és részmunkaidős dolgozók is. A kényelmes, korszerű bútorokat maguk a mentősök pakolták le és vitték a helyükre, a régieket már korábban raktárban helyezték el. Balla Kristóf mentőtiszt, az állomás vezetője azt mondta, mióta itt dolgozik, még ilyen jelentős értékű adományt nem kaptak. Vannak köztük ágyak, székek, asztalok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában