Gyászhír

2021.04.09. 19:31

Elhunyt Bogdan Adamczyk plébános

A Felsővárosi Szent Miklós minorita templom plébánosa és rendházfőnöke életének 56. évében hunyt el.

delmagyar.hu

Forrás: Shutterstock

Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk a kedves Testvéreknek, hogy szeretett lelkiatyánk, dr. Bogdan Adamczyk, a Szeged-Felsővárosi Szent Miklós Minorita templom plébánosa és rendházfőnöke, életének 56. és szerzetesi papságának 27. évében 2021. április 9-én, délután az Örökkévalóságba költözött. Bogdán atya szentségekkel megerősítve a szegedi covid intenzív osztályon hunyt el. Temetéséről a későbbiekben adunk tájékoztatást – írja a plébánia Facebook-oldalán.

A lengyel származűsú plébános tavaly óta teljesít szolgálatot Szegeden. Akkor készült interjúnkat ide kattintva olvashatják el.

2013-ban Miskolc városa Pro Urbe díjat, 2016-ban pedig a Magyar Minorita Rendtartománytól a Kelemen Di­­dak-díjat is átvehette már a minorita szerzetes.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk a kedves Testvéreknek, hogy szeretett lelkiatyánk, dr. Bogdan Adamczyk, a...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában