tűzoltókat keres a katasztrófavédelem

2021.04.29. 14:06

Ha segíteni szeretnél bajba jutott embertársaidon, ezt a hivatást is választhatod!

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói munkakörre keres új bajtársakat.

delmagyar.hu

2020.02.26 Szeged Katasztrófavédelem Szabadidejében sokat sportol, a legszívesebben kosárlabdázik. Érdekli a fotózás, szenvedélyesen gyűjti a különleges objektíveket. Leginkább a természetfotózás érdekli, szívesen fotózza a vadon élő állatokat. Ő Miklós Máté, a szegedi laktanya egyik új tűzoltója Képen: Miklós Máté tűzoltó őrmester Fotó: Török János TJ Délmagyarország - DM

Fotó: Illusztráció: Török János

A felhívás szerint olyan cselekvőképes, 18 életévét betöltött, büntetlen előéletű, magyar állampolgárokat keresnek, akik rendelkeznek állandó belföldi lakóhellyel és középfokú végzettséggel. A jelentkezéshez egy önéletrajz is szükséges. Ezt követi egy fizikai, egy egészségügyi, és egy pszichológiai alkalmassági vizsgálat.

A sikeres felvételt követően az alapvető tűzoltói feladatokat 5 hónapos bentlakásos tűzoltóképző tanfolyamon sajátítják el az újoncok, a képzés alatt 150 ezer forintos támogatást kapnak.

A képzés végén vehetik fel életük első hivatásos szolgálatát a kijelölt tűzoltó-laktanyában. Új munkahelyükön számíthatnak majd a tapasztaltabb bajtársak szakmai segítségére és folyamatos támogatására, ami nélkülözhetetlen a kezdeti lépések megtételéhez.

Tűzoltónak 55 éves korig lehet jelentkezni. A jelentkezésnél előnyt jelent a „C” kategóriás gépjárművezetői engedély.

Az álláspályázattal kapcsolatban itt minden információ megtalálható: Jelentkezési lehetőség és bővebb tájékoztatás a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatán kérhető a 06-62/621-280-as telefonszámon vagy a [email protected] email címen.

A katasztrófavédelem még egy kisfilmmel is ösztönzi a leendő pályázókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában