megerőszakolta, majd felgyújtotta a lányt

2021.04.30. 10:53

Hónapok múlva szabadulhat a magyarcsanádi Pénzes Henrietta gyilkosa

A Mi Hazánk Mozgalom független képviselője vetette fel a kérdést a gyilkos, K. András szabadulásával kapcsolatban. Pintér Sándor belügyminiszter válasza azt sejteti, hogy nyáron valóban szabadulhat a makói gyilkos.

delmagyar.hu

A szombati pécsi belvárosi gyilkosság elkövetője a bíróság előtt

Fotó: Illusztráció: Laufer László

Apáti István arra volt kíváncsi, valóban kiszabadulhat-e nyáron a 18 éves Pénzes Henrietta brutális gyilkosa, akit 2006-ban tizenöt évre ítéltek. A makói Muki becenévre hallgató gyilkos akkor még nem töltötte be a 16. életévét, így nem szabhattak ki rá hosszabb börtönbüntetést.

„Az elvetemült gyilkos elképesztően embertelen módon oltotta ki a fiatal lány életét. Megerőszakolta, aztán egy fához kötözte, lelocsolta egy kanna benzinnel, majd felgyújtotta. Az áldozat 2006. augusztus 10-én belehalt sérüléseibe” – áll a képviselő által eljuttatott dokumentumban. Annó lapunk is beszámolt a tragikus esetről.

Pintér Sándor válaszában azt írta, hogy

a Büntetés kizárólag a bíróság jogerős határozata alapján hajtható végre. Az elítélttel szemben a törvényben meghatározott joghátrányok az ügydöntő határozatban, illetve az egyéb határozatban foglaltak szerint – az ott meghatározott tartamban és tartalommal – érvényesíthetők.

Apáti egy további kérdésére, amelyben arra volt kíváncsi, hogyan védhető meg a társadalom az efféle bűnözők szabadlábra helyezését követően, a miniszter azt válaszolta, hogy „a jogszabály biztosítja a társadalmi reintegráció érdekében szükséges intézményrendszert”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában