Anyák napja

2021.04.29. 09:30

Kezdődik az ünnepi roham a virágboltokban

Folyamatosan érkeznek a rendelések a virágüzletekbe, ahol pénteken és vasárnap számítanak igazi rohamra az anyák napja miatt. Az euró árfolyamának alakulása viszont leg­alább tízszázalékos emelkedést okozott a virágok árában.

Kiss Anna

Szeged – 2021.04.28. Vasárnap anyák napja, milyen virágot veszünk, mi a kínálat a Nefelejcs virágüzletben. Képen: Szakácsné Sipos Mária Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Hétvégén május első vasárnapja van, amikor az édesanyákat ünnepeljük, emiatt folyamatosan csörögnek a te­­lefonok a virágüzletekben, és érkeznek a rendelések. A lapunk által megkérdezett tulajdonosok főként pénteki és vasárnapi rohamra számítanak, hiszen szombaton, május elsején minden zárva tart, és a legtöbben az utolsó pillanatra halogatják a virágbeszerzést.

Jó hír, hogy a vírushelyzet ellenére sem csökkent a virágvásárlási kedv megyénkben sem.

– Ugyanannyi, vagy még egy kicsivel több a kereslet most a virágok iránt, mint a korábbi években. Anyák napjakor leginkább a pasztellárnyalatok a kedveltek, például a rózsaszín nagy kedvenc ilyenkor. Rózsát vásárolnak erre az ünnepre is, emellett tavaszi virágokból ké­­szítjük a legtöbb csokrot, többek között tulipánból vagy fréziából – számolt be lapunknak Szakácsné Sipos Mária, a szegedi Nefelejcs Virág-Ajándék-Dekor üzlet tulajdonosa.

Sokan a virágküldést vá­­lasztják, mert nem tudnak el­­menni a szülőkhöz, de az anyák napi köszöntésről szeretnének gondoskodni.

Így csokrot, virágbokszot vagy összeültetett virágokat tartalmazó kosarat küldenek. Szakácsné Sipos Mária hozzátette, több rendelésük is érkezett külföldön élő szegediektől, mivel tagjai a nemzetközi virágküldő szolgálatnak.

Arra érdemes számítani, hogy legalább tíz százalékkal emelkedtek a virágok árai.

A szentesi Borostyán Virág-Ajándék Üzlet vezetője, Remzső Anikó elmondta, az euró árfolyamának alakulása jelentő­sen érintette a nemzetközi vi­­­rágpiacot, ahonnan a hazai üzletekbe is érkeznek a virágok, emiatt érezhetően nőttek az árak. – Emellett kevesebb virágot termeltek idén a járvány miatt, ami szintén befolyásolja az árakat. Főként a cserepes növények vásárlásakor kell számítani drágulásra – tette hozzá.

Beszámolt arról is, hogy kü­­lönleges igény nem igazán van. Mindenki az édesanyja kedvenc virágát szeretné megvenni, vagy amibe beleszerettek az üzletbe belépve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában