Napszínes

2021.04.16. 18:58

Mézeskalács szív anyák napjára

Imre Péter

Ilyen és ezekhez hasonló szíveket készít anyák napjára Lukácsné Buha Szilvia. Fotó: családi archívum

Március közepén mutattuk be az ópusztaszeri Lukácsné Buha Szilviát, aki tavaly nyár óta ké­­szít mintákkal díszített, úgy is fogalmazhatnánk, hímzett mézeskalácsokat különböző ünnepekre, például név- és születésnapokra. Most anyák napja közeledik – május első vasárnapján, idén 2-án ünnepeljük –, ebből az alkalomból főleg különböző mintájú szíveket „gyárt”, amelyeken a piros és a fehér szín dominál, de rendelnek tőle folyamatosan ház formájú sütit is.

Ilyen és ezekhez hasonló szíveket készít anyák napjára Lukácsné Buha Szilvia. Fotó: családi archívum

– Már tudják az emberek, bi­­zalommal fordulhatnak hozzám egyedi díszítésű süteményekért, amelyekkel meglepetést, örömöt szerezhetnek szeretteiknek. Anyák napján a szív alakú mézeskalács a sláger, ezekből, a húsvéti tojásokhoz hasonlóan, szeretnék 3D-seket, vagyis térhatásúakat is sütni

– mondta Szilvia. Mint korábban írtuk: rendezvényeken is szerepel mun­­káival, a tavalyi halloween sem maradhatott ki, és azóta fordult igazán komolyra a díszített sütemények készítése. Ami most még hobbi, de zsűriztetni is szeretné munkáit, megcélozva a népi iparművész címet.

– Igaz, ez még a távoli jövő, de szeretnék mézeskalácsból megformálni ismert és nevezetes magyar épületeket. Még nem döntöttem el, mikor és melyikkel kezdem – addig még tanulnom, gyakorolnom kell –, de már nézegetem a fényképeket

– árulta el Lukácsné Buha Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában