Olvasónk luxusnak tartja a kispiac bérlőinek fenntartott nyolc helyet

2021.04.28. 14:00

Nehéz parkolót találni a Szent István téren

Egy több évtizede a Szent István téren dolgozó, cégvezető olvasónk keresett meg bennünket a minap, hogy szinte lehetetlen parkolóhelyet találni a téren. Szerinte ebben a helyzetben luxus, hogy a Szegedi Városkép és Piac Kft. a tér sarkán kétszer négyautónyi helyet fenntart a kis piacnak kizárólagos használatra.

Kovács András

Mindig tele van a tér autókkal, szinte lehetetlen szabad parkolóhelyet találni.

Fotó: Frank Yvette

Nyolc parkolóhelyet tart fenn a Szent István téri kis piac bérlőinek a Városkép Kft., ott csak engedéllyel szabad várakozni. Ráadásul a tiltás 0–24 órában vonatkozik a „mezei autósokra”, és ez nagyon érhetően, világosan ki is van táblázva. Mostanában a szabad várakozással mindenütt óriási megpróbáltatás üres parkolóhelyet találni a környéken, de a járványmentes békeidőben is tele van a tér.

Ezzel együtt nem csoda, hogy a probléma most csúcsosodott ki, veszítette el a türelmét, és kereste meg lapunkat a cégvezető. Az ellen semmi kifogása nem lenne, ha rakodási területet jelölnének ki, ahogy a nagy, sarki élelmiszerüzletnél is régóta ez a gyakorlat, de ehhez szerinte nem kell nyolcautónyi hely és a nonstop idősáv sem. Az már más kérdés, hogyan tartanák be azt a tiltást az autósok. A sarki élelmiszer­üzletnél viszonylag gyakran megfordul a „pókos autó”, és könyörtelenül elviszi a tilosban várakozó kocsikat.

Olvasónk panaszával természetesen megkerestük a Városképet, arra voltunk kíváncsiak, hogy érkezett-e már panasz ez ügyben, illetve terveznek-e valamiféle változtatást.

– A leírt problémával kapcsolatosan hozzánk nem érkezett panasz az utóbbi években. A Szent István tér felújítása során alakították ki a parkolókat, amelyeket a piac bérlői, illetve az asztali árusok használhatnak. Nekik szükségük van a biztosított helyekre, hiszen jellemzően árurakodás céljából parkolnak be a kijelölt helyre – írta lapunknak küldött válaszában Rácz Attila. A Városkép Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, az a káosz, amelyet az ingyenes parkolás okoz, az egész városban, sőt az egész országban jellemző.

Mindig tele van a tér autókkal, szinte lehetetlen szabad parkolóhelyet találni.
Fotó: Frank Yvette

Megjegyezte azt is, hogy a pandémia előtti években is sokan engedély nélkül használták eze­­ket a parkolókat, amivel sok kellemetlenséget okoztak a bérlőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában