már használják a beszerzett eszközöket

2021.04.16. 15:20

Ötmilliós műszeradományt kapott a vásárhelyi sürgősségi osztály

A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány 5 millió forintot adományozott a hódmezővásárhelyi kórház sürgősségi osztályának. Az összegből 6 betegőrző monitort, 4 vérnyomásmérőt, 4 kézi pulzoximétert és egy EKG-készüléket vásároltak.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

– Az egyesület ránk bízta, hogy milyen eszközöket vásároljunk, ami megtörtént. A berendezéseket már használjuk – mondta a sajtótájékoztatón Kallai Árpád, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.

– Az összeg nagyságrendileg is kiemelkedő, de annak ismeretében, hogy milyen eszközparkkal bővültek a sürgősségi osztály lehetőségei, még nagyobb a jelentősége. Olyan életmentő funkciókat figyelő berendezéseket szereztünk be, amelyek elengedhetetlenek a sürgősségi betegellátásban. Hat betegőrző monitort, négy vérnyomásmérőt, négy kézi pulzoximétert és egy 12 csatornás EKG-készüléket vásároltunk – sorolta a főigazgató.

A fotón látható eszközök a támogatás egy részét jelentik. A berendezéseket már használják a gyógyítómunkában. Fotó: Kovács Erika

– A Tiszta Szívvel Egyesület tavaly már harmadik alkalommal hirdette meg a Szeretetsüti akciót. Ezúttal a kórház javára gyűjtöttünk. A pandémiás időszakban azt vállaltuk, hogy minden, a honlapunkra beérkezett sütemény után 2 ezer forintot különítünk el a kórház javára. Több mint 160 süteményről érkezett fotó.

Az összeget kiegészítettük a nekünk utalt 1 százalékokkal és mozgósítottuk egyéb forrásainkat is

– tudtuk meg a sajtótájékoztatón Lázárné Megyeri Zitától, az egyesület elnökétől. Megtudakolták, melyik osztálynak van a legnagyobb szüksége a támogatásra, így esett a választásuk a sürgősségi betegellátás területére.

– Örülök, hogy néhány hete már megérkeztek ezek a berendezések és annak is örülök, hogy nem várták meg a hivatalos átadást, hanem rögtön használni kezdték. Azt kívánom, hogy az eszközök hatékonyan segítsék a sürgősségi osztályon dolgozók munkáját a gyógyításban – tette hozzá Lázárné Megyeri Zita.

– Speciális időszak részesei vagyunk a pandémia miatt. Főleg olyan eszközökre van szükségünk, amelyek a betegek könnyebb és egyszerűbb vizsgálatát, megfigyelését teszik lehetővé.

Az eszközigényünk a vírushelyzet miatt hirtelen megugrott. Újabb monitorokra, vérnyomásmérőkre, pulzoximérőkre volt szükségünk, amiket a nagylelkű támogatás révén sikerült beszereznünk

– emelte ki Császár Ildikó, a sürgősségi osztály megbízott vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában