Sikeresen pályáztak, felújítják az épületeket

2021.04.08. 09:46

Szálláshelyet alakítanak ki Ásotthalmon

Többször írtunk már Toroczkai László ásotthalmi polgármester terveiről, amelyekkel a Homokhátság turisztikai térképére szeretne felkerülni a határ menti falu.

Munkatársunktól

Folyamatosan fejlődik Ásotthalom központi tere, a Tömörkény-ház mellett szálláshelyet alakítottak ki. Fotó: Török János

Ennek újabb állomásához ér­keztek, az egyik helyi civil szervezet sikeres pályázatának köszönhetően felújítják és szálláshellyé alakítják a település főterén, a Tömörkény-ház szomszédságában található egykori közösségi házat.

– Ez egy kétszobás házikó, ami eléggé lepukkant állapotban volt. A Tömörkény-ház jobb oldalán található, de a többi régi épületet is sorban szeretnénk majd felújítani, ahogy forrást találunk rá. A másik épületet régen a fűrésztelep használta.

Régi építmények ezek, de pont ezért autentikusak is, ugyanis fontos számunkra, hogy a többi, már meglévő épülethez, a Tö­mörkény-házhoz és a Rózsa Sándor Élményházhoz hasonlóan, a korhoz illő módon újítsuk fel.

Ezek közül az első már majdnem teljesen készen van – mondta a polgármester, akinek régi vágya a turizmus beindítása, hogy ezzel felzárkózzanak a környező, turisztikailag jelentősebb települések mögé.

Folyamatosan fejlődik Ásotthalom központi tere, a Tömörkény-ház mellett szálláshelyet alakítottak ki. Fotó: Török János

Azt már korábban megírtuk, hogy Ásotthalom egyik központi helyén egy csaknem kéthektáros élménybirtok épül, ennek része a már meglé­­vő élményház és a nemrég elkészült Tömörkény-ház, ami a kiállítótér mellett egy többfunkciós gasztromúzeum lesz. Ezenkívül saját forrásból egy műhelysort és állatsimogatót is kialakítanak ólakkal, ami kiegészíti ezt az élményparkot.

Több más turisztikai beruházáshoz hasonlóan ez az él­­ményskanzen is több lépésben valósul meg Ásotthalmon, ahogy a falu anyagi lehetőségei ezt engedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában