Könnyebb lesz a gyereket autóval iskolába vinni

2021.04.19. 18:35

Táblacsere a makói Szegedi utcában

Kicseréltek egy közlekedési táblát tegnap a makói belvárosban, és ezzel remélhetőleg megoldódott azoknak a szülőknek a sok éves gondja, akik a közeli Bartók-iskolába hozzák reggelente a gyerekeiket autóval.

Szabó Imre

A táblacsere pillanatai. Fotó: Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Hétfőn reggel jött három ember – Fekete Tibor, Mágori András és Zsámboki Zsolt – egy létrával, és lecserélték Makón a Szegedi és a Kálvin utca sarkán lévő megállni tilos táblát egy várakozni tilos táblára. Kihelyeztek egy, a forgalmi rend változására figyelmeztető táblát is. Ezzel, ahogy Mágori András fogalmazott, sok éves probléma oldódott meg, ugyanis azok a szülők, akik a Bartók-iskolába hozták reggel a gyereküket, csak 150-300 méterre tudtak megállni az iskolaépület előtt.

A lecserélt tábla 2017 szeptemberében, az akkori Hagymafesztivál után maradt kint.

Az ebből eredő kényelmetlenséget maga a közlekedésért is felelős városüzemeltetési tanácsnok is megtapasztalta. Igaz, már nem érinti őt, a lánya már nem ide jár, de úgy gondolta, segít megoldani a problémát.

Mint mondta, úgy tudja, már a Bartók-iskola pedagógusai is jelezték nemtetszésüket. Farkas Éva Erzsébet polgármester ezt követően a saroknál lévő Szegedi utcai parkolóban a párhuzamos parkolást átalakíttatta merőlegessé. Így több parkolóhely lett, de a probléma nem oldódott meg, mert a helyeket megtalálták a Szegedre busszal ingázók, akik aztán egész napra ott hagyták a kocsit, az iskolához érkezőknek pedig továbbra sem maradt hely.

A műszaki osztállyal és a rendőrséggel egyeztetve végül két megoldás merült fel.

Az egyik szerint időszakos engedélyt adtak volna, így a szülőknek reggel 7 és 9, illetve délután 3 és 5 óra közt lett volna lehetősége megállni. A másik szerint, és a rendőrség inkább ezt javasolta, várakozni tilos táblát helyeznek ki a Kálvin utca felől. Így a gyerekekkel érkező szülők meg tudnak állni rövidebb időre és az ingázók sem foglalják el a helyeket. Tegnap ezt az elképzelést váltották valóra a táblacserével. Épp jókor, hiszen az alsósoknak tegnap indult újra a jelenléti oktatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában