Hatalmas bográcsban főtt a gulyás

2021.04.20. 19:38

Több mint ezer adag gulyáslevest főztek a járványkórház dolgozóinak – Galéria

Gulyáslevessel és kakaós csigával kedveskedtek több mint ezer fő részére szegedi rotarysták. Az ételt a koronavírus elleni küzdelemben részt vevők kapták – orvosok, laborosok, mentők és háttérdolgozók egyaránt.

Timár Kriszta

A szegedi rotarystákat a szolnoki gulyásfesztivál főzőmestere segítette, hogy ízletes ételt készíthessenek a hatalmas bográcsban. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagjai rendszeresen főznek jótékony céllal, olyan nagyságrendben azonban, mint most, soha nem készítettek még ételt. Több mint ezer adag gulyásleves rotyogott kedden egy 500 literes és két kisebb bográcsban, elhatározták ugyanis, hogy megvendégelik azokat, akik Szegeden a Covid-járvány elleni küzdelemben nap mint nap részt vesznek.

– Az elmúlt időszakban több klubtagunkat is kezelték a járványkórházban. Ők kezdeményezték, hogy főzzünk nekik, így köszönve meg munkájukat – mondta el Palotás Sándor soros elnök. Mivel azonban csak a két fekvőbeteg ellátó telephelyen, a volt II-es kórházban, illetve a Korányi fasori telephelyen is több mint hétszázan dolgoznak, egyértelmű volt, hogy ehhez speciális eszközökre lesz szükség. A hatalmas bográcsot a Szolnoki Gulyásfesztivál szervező csapata biztosította, és mivel ebben ételt készíteni sem olyan egyszerű, Csányi Sándor főzőmester személyes segítségét is felajánlotta.

Az ételt közel 150 kilogramm marhahúsból főzték, felhasználtak még hozzá 25 kilogramm vöröshagymát, több mint 100 kilogramm krumplit és közel 40 kilogramm zöldséget. Több mint 6 óra főzés után az ételt lehűtötték, majd kiadagolták, így szállították ki. Minden adag mellé friss kenyeret és egy kakaós csigát is csomagoltak. Letoha Annamária, az SZTE Járványügyi Ellátó Központ igazgatóhelyettese elmondta, nagyon örültek a felajánlásnak. – Minden olyan gesztus jól esik a dolgozóknak, amikor azt érezhetik, hogy gondolnak rájuk – fogalmazott.

A járványkórház két telephelyének összes dolgozója mellett kaptak ételt a Gyermekkórház Covid osztályain, valamint a mikrobiológiai és a kémiai laborban dolgozók, illetve a mentőszolgálat munkatársai is. Az adomány összértéke közel másfél millió forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában