Makó

2021.04.16. 19:10

Tovább segítik az elhelyezkedést

Szabó Imre

Forrás: DM

– Folytathatja működését a makói munkaügyi paktum­iroda, amely az eredeti tervek szerint 2018-tól három éven át működött volna, most azonban 365 milliós többlettámogatást kapott – hangzott el tegnap a városházán. Hogy működése hasznos, arra példaként Csábi Mihály, a Glorius szálló igazgatója elmondta, hogy ők 4 embert tudtak alkalmazni, akik közül kettő, egy szobaasszony és egy recepciós a válság ellenére most is dolgozik náluk. Remélik, hogy az újranyitáskor is hasznukra lesz.

A két fővel működő irodát 474 millió forintos támogatásból, a kormányhivatallal együttműködve hozták létre.

A pénzt nagyrészt munkabérre, kisebb hányadban képzésekre, a munkába járás segítésére, járulékcsökkentő és munkakipróbáló támogatásokra költötték. A cél az induláskor az volt, hogy az iroda közreműködésével 3 év alatt legalább 307 embert tudjanak álláshoz juttatni. Most, összegzésként azt mondta Farkas Éva Erzsébet polgármester, hogy ezt még túl is teljesítették, sőt ezeknek az embereknek a többségét tartósan sikerült álláshoz juttatni.

A sajtótájékoztatón Juhász Tünde kormánymegbízott egye­­bek között arra hívta fel a fi­­gyelmet, hogy ha nincs a paktumiroda, a munkanélküliségi mutatók bizonyára meredeken bezuhantak volna a járvány idején a Makói járásban. A megyei közgyűlés elnöke, Gémes László pedig arról beszélt, hogy bár voltak járásszékhelyek, amelyek nem vették komolyan a paktum­irodák kínálta lehetőséget, Makó igen, és ezzel jól jártak az itteni munkavállalók és a munkaadók ugyancsak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában