A zene és az elcsendesedés ereje

2021.04.20. 18:55

Zenei meghallgatást tartottak a nővérek

Játékos és szeretetteljes zenei meghallgatást tartott a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája.

T. Sz.

20210302 Hódmezővásárhely Faültetés a Liszt suliban. Képen: Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája. Fotó: Tábori Szilvia TSz Délmagyarország

Fotó: Tábori Szilvia

Ahogy Pintér Erika tanító, illetve ének-zene szakos tanár elmondta: a félénkebb óvodásokhoz is utat találtak, valamennyien kinyíltak a 15-20 perces találkozókon. Főként a ritmusérzékre, a zenei irányultságra, a kommunikációs képességekre fókuszáltak.

–Érezhető, amikor a gyerekek kicsi koruktól a zene szeretetében cseperednek édesanyjuk és édesapjuk mellett. De tetten érhető az óvónők lelkes odaadása, a napközbeni zenés-játékos foglalkozások hatása, ereje. Még így, a kijárási korlátozás idején is, amiért nem lehetünk elég hálásak – mondta. A meghallgatás után Mázás Orsolya Marianna nővér, az intézmény hitéleti igazgatóhelyettese beszélgetett a családokkal külön-külön.

– Örömmel hallottam, hogy a zenei elköteleződés mellett a hitélet, az elcsendesedés igényét mindannyian megfogalmazták. A szülők úgy érzik, a mai rohanó világban családjaiknak szüksége van erre – hangsúlyozta.

Negyven ballagó óvodással találkoztak a Szent István Templomban, szeptembertől két, legfeljebb 25 fős osztályt indítanak az általános iskolában.

– A magas szakmai színvonal, a személyes odafigyelés és a nyugalom a hangsúlyos – mondta Magyar Andrea igazgatónő az intézmény pedagógiai súlypontjairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában