Szemetelők célpontja lett a település

2021.05.11. 20:00

Botrány Magyarcsanádon: ennyi szemetet hordtak össze illegálisan – Fotók

Újabb szeméthalom okoz kellemetlenséget a magyarcsanádi embereknek.

Szabó Imre

A magyarcsanádi területet szinte beteríti a szemét. Fotó: Farkas János

Alig két hete számoltunk be arról, hogy 3 milliós költséggel, pályázati támogatásból felszámolta a magyarcsanádi önkormányzat a bökényi illegális hulladéklerakót, és máris újabb szeméthegy okoz gondot a faluban. A község polgármestere, Farkas János közösségi oldalán számolt be arról, hogy – feltehetőleg valamikor a hét végén – nagy mennyiségű hulladékot szállított valaki a régi focipálya területére.

Farkas János az esettel kapcsolatban lapunknak azt mondta, becslése szerint legalább öt köbméternyi szemétről van szó. Van benne vegyesen mindenféle dolog, első ránézésre úgy tűnik, hogy egy ház kiürítéséből származó régi bútorok, használati tárgyak és személyes holmik összessége található itt. Utóbbiak között találtak nevet, címet és más személyes adatokat tartalmazó leveleket, számlákat, sőt orvosi zárójelentéseket is.

A falu első embere úgy gondolja, nem biztos, hogy maga a tulajdonos hozta ezeket ide a megyeszékhelyről, lehet, hogy megbízott egy vállalkozót a lomtalanítással – mindenesetre az adatok alapján könnyű lesz utánajárni, ki volt a tettes. Ez azért fontos, mert természetesen feljelentést tett. Amikor felhívtuk, épp a rendőrségen volt.

– Remélem, gyorsan lezárul a nyomozás, szándékunkban áll ugyanis az illetővel megfizettetni a felmerülő költségeket

– mondta a polgármester.

Nemrégiben egyébként Makón is történt egy hasonló eset. Ott a Honvéd városrészbeli Sarkantyú utcában szemeteltek össze egy üresen álló telket, és annak az egyik tulajdonosa is feljelentést tett a lomok között talált iratok alapján.

A megyei rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre azt válaszolta, hogy az ebben az ügyben indított nyomozás még folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában