Napszínes

2021.05.30. 16:30

Délmagyarral ballagnak

Idén is sok ötletes tablót látni a belvárosban, a végzős középiskolások ebben az évben is kitettek magukért. Van azonban egy, mely szerkesztőségünk szívéhez sokkal közelebb áll, mint a többi, de ezen nincs is mit csodálkozni.

T. K.

Címlapunkra kerültek a Ságvári végzősei – legalábbis tablójukat ilyen mintára készítették el. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A SZTE Gyakorló – leánykori nevén Ságvári – humán osztálya ugyanis egy Délmagyarországot utánzó tablót készített, a kivitelezés pedig olyan jól sikerült, hogy első nézésre bennünket is megtévesztett. Osztályfőnökük, Nagy Tibor lapunknak elmondta, mindenképpen szegedi kötődést szerettek volna megjeleníteni, a Délmagyarország ötletét pedig mindenki elfogadta.

Címlapunkra kerültek a Ságvári végzősei – legalábbis tablójukat ilyen mintára készítették el. Fotó: Karnok Csaba

– Az eredeti elképzelés az volt, hogy különböző rovatok is megjelennek az újságban, melyek a diákok egyéniségéhez kötődnek, ezt azonban végül elvetettük és csak egy címmel utaltunk a jelenre, miszerint különleges módon ballagtak – mesélte.

A tervező és kivitelező az egyik szülő, Klein Gábor volt, aki elmesélte, egy interneten talált, 1920-as évekből származó Délmagyarország volt a minta, mely alapján a tablót elkészítette. Nem egy valós címlapot használt fel, hanem újat tervezett. A régi újsághoz jól passzoltak a fekete-fehér, ovális keretbe tett fotók, így tudták ötvözni Szeged két nagy múltú büszkeségét, a gimnáziumot és a napilapot. A végeredményt a Kárász utcán bárki megtekintheti, mi csak gratulálni tudunk hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában