Helyi közélet

2021.05.26. 16:01

Egyénileg is lehet jelentkezni az iskolákba

Elindult a rendkívüli felvételi eljárás azon általános iskolások számára, akiket nem vettek fel egyetlen, általuk megjelölt intézménybe sem. A Szegedi Szakképzési Centrumban közel félszáz szakma közül válogathatnak az érintettek.

Munkatársunktól

Lezárult a középiskolai felvételik időszaka, és sajnos előfordulhat, hogy valakit nem vettek fel egyetlen, általa megjelölt osztályba sem. Tanköte­lesként azonban muszáj valahol továbbtanulniuk ezeknek a fiataloknak is, számukra nyújt lehetőséget a rendkívüli felvételi eljárás.

Ebben azokra a képzésekre lehet jelentkezni, amelyek még nincsenek betöltve. A Szegedi Szakképzési Centrum iskoláiban közel félszáz szakma közül lehet válogatni, vagyis szinte mindenki megtalálhatja itt az érdeklődésének leginkább megfelelő területet, legyen szó akár informatikáról, járműgyártásról, kereskedelemről, turizmusról vagy egyéb ágazatokról. A rendkívüli felvételi eljárásban a diákoknak egyénileg kell kérvényezniük felvételüket a kiválasztott iskolában május 10. és augusztus 31. között. Az eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg.

A Szegedi SZC egyébként felnőttképzéseket is indít szeptembertől, melyek heti 2-3 napnyi délutáni elfoglaltságot jelentenek az érintettek számára.

Összesen 175 alapszakmából kínálnak közismereti tartalom nélküli képzéseket, melyek közül kettőt ingyen lehet elvégezni. Ezekre szintén várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában