Szeged

2021.05.29. 16:11

Elballagtak a jövő hegesztői – Fotók

Tizenegy hegesztő tanuló ballagott el a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményében szombaton. A képzésre tizenketten jelentkeztek, így alig volt lemorzsolódás, ami szinte példátlan.

Suki Zoltán

Tizenegy hegesztő tanuló ballagott el a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményében május 29-én. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

A Gál Ferenc Egyetem fenntartásában és a KÉSZ Csoport támogatásával valósult meg az a piaci igényeket maximálisan kiszolgáló és gyakorlatorientált duális képzési forma, aminek köszönhetően már 11 új hegesztő szakemberrel van több az országban. A fiatalok szombaton ballagtak el az iskola Gutenberg utcai épületének udvarán.

Ez volt a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményének első ballagása, hiszen ezek a fiatalok voltak az első szakmát tanuló osztály. A képzésnek tizenketten vágtak neki, és közülük 11 tanuló be is fejezte az iskolát, ami szinte példa nélküli.

A ballagókat Bíró Gyula, a Gál Ferenc Egyetem képzésfejlesztési igazgatója köszöntötte, aki után a KÉSZ csoport alapítója beszélt.

Varga Mihály arról beszélt, hogy neki mindig a szakma volt az első, neki három is van, köztük a hegesztő. Az iskola és a képzés jövőjéről elmondta, hogy folyamatosan növelni szeretnék a létszámot.

-Jelenleg száz gyermek tanul ebben a képzésben, de szeretnék, ha akár kétszázan is lennének.

A cégalapító arról is beszélt, hogy az építőiparban dolgozók maradandót alkotnak, ezért azt jól kell csinálni. Hangsúlyozta, hogy csapatokat kell építeni, mert a képzés legelején nem biztos, hogy kiderül, hogy ki alkalmas a továbblépésre. Példaként említette, hogy a KÉSZ csoportnál több olyan ember is dolgozik, aki villanyszerelőként kezdte, de ma már üzemvezetőként dolgozik.

Szerinte sz is fontos, hogy az ember „sportból” dolgozzon, ne kényszerből, azaz szeresse amit csinál, és azt folyamatosan gyakorolja is.

A szegedi Gál Ferenc Egyetem és a KÉSZ Csoport közös szakképzési programjában az elmúlt három évben 105 diák kapott lehetőséget építőipari hiányszakmákat tanulni. A most ballagott fiatalok voltak az első végzősök. A szegedi képzésre jelentkezők egyebek között olyan hazai, építőipari hiányszakmákat tanulhatnak, mint az épületgépész technikus, hegesztő, villanyszerelő, épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, víz- és csatornarendszer-szerelő, központifűtés- és gázhálózat-szerelő, valamint szerkezetépítő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában