Koronavírus

2021.05.28. 07:04

Három oltóanyaggal járja a megyét a honvédség öt oltóbusza

A legfrissebb hírek a koronavírussal kapcsolatban Csongrád-Csanád megyéből.

Munkatársunktól

20210506 Szeged honvédségi oltóbuszok a Kormányhivatal előtt fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István/Illusztráció

Ötfajta vakcinára lehet időpontot foglalni Csongrád-Csanád megyében. A kormányhivatal azt közölte, hogy Pfizer-, Sino­pharm-, Janssen-, Moderna- és Szputnyik-vakcinákkal történő oltásra lehet az eeszt.gov.hu oldalon időpontot foglalni. Az időpontfoglaló rendszerben kiválasztható a megfelelő időpont és a legközelebb található kórházi oltóponti helyszín. Az időpontfoglaláshoz továbbra is regisztrálni kell az oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Az első körös oltások Csongrád-Csanád megye kórházi oltópontjain csütörtöktől vehetők fel.

Bordányba érkezik május 31-én, hétfőn a Magyar Honvédség oltóbusza.

A katonák most a második adag Pfizer-vakcinát adják be azoknak, akik április 26-án megkapták az elsőt.

A második adag oltóanyagot hozzák a katonák. Illusztráció: Kuklis István

A Magyar Honvédség öt oltóbuszt fejlesztett ki az oltási feladatok végrehajtására. Az egészségügyi szakemberek a mobil oltóállomások egyidejű alkalmazásával buszonként naponta 180 embert tudnak beoltani. Az előírások szerint az oltás beadásához orvos szükséges, buszonként átlagosan tíz egészségügyi szakember vesz részt a feladatban. A honvédség buszainak állománya jelenleg háromféle oltóanyaggal dolgozik: Pfizer, AstraZeneca és Janssen. Eddig 12 megyében, 108 településen összesen 23 752 fő immunizációja történt meg mostanáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában