Támogatás a Rákóczi szövetségtől

2021.05.31. 11:17

Honismereti kalandtúrára indulnak szentesi diákok

Összetartozás, újrakezdés és történelem: a HSZC Szentesi Boros Sámuel Technikum két osztálya a Rákóczi Szövetség pályázatán nyert kirándulásra. Eger és Parád lesz az úti cél.

T. Sz.

A szentesi középiskola diákjai történelmi kirándulásokkal zárják a tanévet. Fotó: HSZC Boros Sámuel Technikum

Fotó: HSZC Boros Sámuel Technikum

Már a konkrét úti cél ismere­­te nélkül is mindkét osztály valamennyi diákja azonnal igent mondott az utazási pá­lyázatra – mesélték lapunknak osztályfőnökeik, Sebesiné Kulcsár Krisztina és Szigetiné Mészáros Zsuzsanna. A pedagógusok szerint a távollétben még inkább felértékelődött a közösségi élet, az egyébként is különösen összetartó diákok nagyon várják az utazást.

A szentesi középiskola diákjai történelmi kirándulásokkal zárják a tanévet.
Fotó: HSZC Boros Sámuel Technikum

A HSZC Boros Sámuel Technikum kilencedik és tizedik évfolyamának egy-egy osztálya nyert a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programján. Az első középiskolai tanévét záró csapat Egerbe utazik, a trianoni és II. világháborús emlékműveket koszorúzzák, de nem hagyják ki a Város a város alatt elnevezésű történeti tárlatot sem. A honismereti kalandtúrára felkészülten érkeznek, a történeti áttekintés az út egyik fontos célja. Parádra, a pár éve felújított magyar hősök emlékművéhez látogat el a nyertes tizedikes osztály ugyanazon a napon. Tanárnőjük szerint az egynapos sűrű program és utazás a közösségépítés kitűnő lehetősége.

Mintegy 300 Kárpát-medencei középiskola több mint 10 ezer diákja utazik csaknem 100 történelmi emlékhelyre a nemzeti újrakezdés és összetartozás jegyében, a Rákóczi Szövetség rendhagyó diákutaztatási programjával. A szervezet célja, hogy a járványügyi szabályokhoz igazodva minél több középiskolai osztályközösség keressen fel a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódó helyszíneket. Mindezt a június 4-i nemzeti összetartozás napjához és a nemzeti újrakezdés évéhez kapcsolódva.

A pályázati forrás teljes egészében finanszírozza a kirándulások útiköltséget, a két osztályt összesen mintegy 400 ezer forinttal támogatja a szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában