Makó

2021.05.26. 18:12

Jegyet kapnak a kisvonatra a makói gyerekek gyereknapra

Összesen csaknem 4 ezer gyerek kap jegyet és köszöntő, tájékoztató levelet az elkövetkező napokban.

Szabó Imre

Farkas Éva Erzsébet a meghallgatáson Kiss Attilával, a kisvonat üzemeltetőjével. Fotó: Szabó Imre

Makón a még mindig érvényben lévő központi korlátozások miatt idén sem tudják megrendezni a korábban megszokott nagyszabású gyermeknapot a Petőfi parkban – jelentette be Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Helyette vasárnap délután a Makovecz téren lesz lehetőség kézműveskedni, lovagolni, állatokat simogatni, arcfestésen és lufihajtogatáson, illetve a könyvtár műveltségi játékain részt venni. Az igazi meglepetés azonban az lesz, hogy postai úton minden helybeli 18 év alatti gyerek kap egy menetjegyet a lapunkban már bemutatott kisvonatra.

Farkas Éva Erzsébet a meghallgatáson Kiss Attilával, a kisvonat üzemeltetőjével. Fotó: Szabó Imre

Mint elhangzott, összesen csaknem 4 ezer gyerek kap jegyet és köszöntő, tájékoztató levelet az elkövetkező napokban. Annak érdekében, hogy a főtéri megállónál ne alakuljon ki várakozó tömeg, a bilétákat május 28-tól augusztus 29-ig lehet felhasználni, sőt a megadott telefonszámon előre is lehet helyet foglalni. Mint korábban megírtuk, a vonat a lottózó elől indul, bejárja a város legszebb, legérdekesebb helyeit és még a Maros-partra is kimegy – menetideje nagyjából 45 perc.

A polgármester azt is elmondta, hogy gyermeknapra felújították a 18 makói játszóteret.

Mi lesz a járdaprogrammal?

Továbbra is bizonytalan a nagyobb volumenű idei járdaprogram sorsa – hangzott el a Farkas Éva Erzsébet szerdai polgármesteri fogadónapját követő sajtótájékoztatón. A városnak továbbra is szándéka, hogy egy, a válság előttihez hasonló nagyságrendű, nagyjából 200 milliós járdaprogramot hajtson végre idén ősszel, egyelőre azonban még nincs végleges kormányzati döntés arról, hogy a kiesett helyi adóbevételeket pontosan milyen módon kompenzálják. Ez volna a forrása a beruházásnak. A járdaprogramról egy helybeli vállalkozó érdeklődött, a városháza udvarán tartott fogadónapon egyébként összesen 34-en kértek meghallgatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában