Hódmezővásárhely

2021.05.04. 14:00

Megint vérbírózott Márki-Zay Péter

Keményen bírálta Cseri Tamás önkormányzati képviselő Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely polgármesterét, amiért papíron budapesti állandó lakcímet létesített, kizárólag azért, hogy az esetleges jövőbeni pereit ne Csongrád-Csanád megyében, hanem fővárosi bíróságon tárgyalják. A polgármester szerint eddig legtöbbször koncepciós perek zajlottak ellene.

Kovács Erika

20210309 Hódmezővásárhely Hódmezővásárhely Fidesz iroda Fidesz Kdnp és Szeretem Vásárhelyt Képen: Cseri Tamás képviselő Fotó: Török János TJ Délmagyarország

Fotó: Török János

A vásárhelyi polgármester budapestivé válásáról Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő adott hírt a közösségi oldalán. Szabó Bálint 3 éve perelte be rágalmazás miatt Márki-Zay Pétert. Az ügy békéscsabai tárgyalásán derült ki, hogy a polgármester állandó lakcíme már a fővárosban van.

Egy budapesti képviselőhöz jelentkezett be

– A vádlott Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere időközben egy budapesti önkormányzati képviselőhöz „költözött”, és a főváros XV. kerületében van immár az állandó lakcíme egy bizonyos V. Sándornál, aki történetesen Márki-Zay ellenzéki szerveződésének, az MMM-nek az operatív igazgatója – írta Szabó Bálint.

Cseri Tamás szerint a vásárhelyi polgármester folyamatosan hazugságokba és botrányokba keveredik. Fotó: Török János

Lapunk kérdésére Márki-Zay Péter ezt megerősítette. Nem költözött ugyan a fővárosba, de valóban lett egy budapesti lakcíme. Arról is beszélt, ennek oka, hogy az esetleges jövőbeni pereit ne helyben, hanem Budapesten tárgyalják majd, mert szerinte Csongrád-Csanád megyében folyamatosan koncepciós perek zajlanak ellene.

Egérutat kereshet a polgármester Cseri szerint

– Úgy látszik, Hódmezővásárhely hírhedt szájhőse már keresi magának az egérutat a jövő évi választásokkal kapcsolatban, a négyes képviselői körzetben ugyanis borítékolhatóan esélytelen a munkakerülő, handabandázó, folyamatosan hazugságokba és botrányokba keveredő politikai celeb

– írta a Facebook-oldalán Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

– Persze a kifogás rögtön megjött a lakcímmel való sumákolás lelepleződése után, őt üldözik a Csongrád-Csanád megyei bíróságok, ezért kénytelen volt bejelentkezni Budapestre

– tette hozzá.

Márki-Zay Péter és a jogállami ítéletek

A rágalmazás, személyiségi jog megsértése miatt többször elítélt polgármester lapunk megkeresése után nem sokkal egy videóval is jelentkezett, amiben többek között azt is mondta, a megyében szinte nulla az esélye, hogy jogállami ítéletek szülessenek. Márki-Zay Péter szerint, szavait idézve, 3 éve még független bírósághoz kerültek az ügyek, most egyre nagyobb eséllyel egy vérbíróhoz.

A videóban a fideszes szavazóknak azt mondta, ha a gyerekeiket megerőszakolja egy fideszes politikus, ha az édesanyját, vagy feleségét halálra gázolja egy fideszes politikus, nem számíthatnak tisztességes bírói eljárásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában