Greenformers Go

2021.05.27. 11:56

Új mobil applikáció a szegedi közlekedéshez

Egy közösségi közlekedést segítő és egy hibabejelentő mobiltelefonos alkalmazást mutattak be Szegeden szerdán. Mindkét alkalmazás teszt­üzemben van, a városban élőkkel együtt próbálják azokat tökéletesíteni a fejlesztők.

S. Z.

Fotó: Kuklis István

A fenntartható munkába járás feltételeinek javítása és innovatív közlekedésszervezési megoldások kidolgozása a célja az úgynevezett SASMob projektnek. Ennek a része az a két mobiltelefonos alkalmazás, amiket tegnap mutattak be Szegeden.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, hogy a Greenformers Help applikáció segítségével a felhasználók a városban fellelhető „hibákat” jelenthetik be. A cél, hogy az egyes hibákat minél hamarabb kijavítsák.

Aki valami olyat lát, ami nem megfelelő, ezen az alkalmazáson keresztül is bejelentheti.

Lehet írni a közösségi közlekedésről, az utak állapotáról, a közlekedési táblák, lámpák hiányáról, vagy éppen arról, ha valamelyik zöldfelületen nem stimmel valami. Röviden le lehet írni a problémát, és fényképeket is lehet csatolni. Az elküldött észrevétel a szegedi önkormányzat információs központi e-mail-címére érkezik be. Amennyiben a felhasználó megadja az e-mail-címét, visszajelzést is kaphat a hiba elhárításának folyamatáról.

A másik, a Greenformers Go applikáció online utastájékoztatásra szolgál.

A felhasználó Szeged közösségi közlekedési járműveinek menetrendjéről tájékozódhat, valamint GPS-jel segítségével aktuális helyzetüket is ellenőrizhetik a térképen.

Lehetőség van a közelben lévő megállók menetrendjének megtekintésére, de akár járatszámra vagy megállóra is lehet keresni. Jelenleg még mindkét alkalmazás tesztüzemben van, a városban élőkkel együtt próbálják azokat tökéletesíteni a fejlesztők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában