Mórahalom

2021.05.06. 15:15

Új járműveket kaptak a mórahalmi önkéntes tűzoltók

Egy terepjárót és egy quadot kapott nemrégiben a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Mindkettőt nehezen megközelíthető helyeken tudják majd bevetni.

Munkatársunktól

Mórahalmon – 2021.05.05. Quadot és terepjárót kaptak az önkéntes tűzoltók. Képen: Németh Attila parancsnok Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két új járművet is ajándékozott a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Németh Attila parancsnok lapunknak elmondta, több egyesületnek is bővült most a gépparkja, elsősorban azoknak, amelyek sokat vonulnak.

– Mi vagyunk a megye egyetlen, önállóan is bevethető önkéntes egyesülete, évente nagyjából hetvenszer riasztanak bennünket. A két új jármű a bevetéseket tudja majd segíteni

– magyarázta.

Ezentúl quadon is érkezhetnek a tűzoltók Mórahalmon. Fotó: Karnok Csaba

A négyszemélyes terepjáró víz- és habtartállyal, illetve magas nyomású vízszivattyúval is fel van szerelve, így nehezen megközelíthető helyszíneknél tűzoltásra is tudják majd használni, emellett azonban műszaki mentésre vagy akár ügyintézésre is kiválóan alkalmas.

– A quadot elsősorban előzetes felderítésre lehet majd használni olyan helyszíneken, ahová az autók nehezen jutnak be. Mivel pedig utánfutót is lehet hozzá csatolni, akár több ember vagy eszközök szállítására is kiváló

– mondta a parancsnok. A különleges járművet egyébként már ki is próbálták: a Mórahalmon tartott országos tűzoltógyakorlaton egy nagy kiterjedésű nád égetése során vetették be először.

A két, gyakorlatilag nullkilométeres jármű, illetve az ezekkel kapott felszerelések összértéke több mint 20 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában