Jótékonysági garázsvásár

2021.06.06. 09:48

150 ezer forint gyűlt össze – Fotók

A 2019-ben Nyári Zsuzsa alapította Szegedi Partiscum női jótékonysági klub szombaton garázsvásárt rendezett Szegeden, Alsóvároson, az egyik ház udvarán. Az értékesítésből befolyt pénzből csomagokat állítanak össze olyan édesanyáknak, családoknak, akik átmeneti otthonból, szállásról költöznek ki és kezdenek új életet.

I. P.

Szeged 2021.06.06. Képen: Partiscum Club jótékonysági garázsvásárt tart Fotó: Török János TJ DM délmgyar

Fotó: Török János

A rendezvényen részt vett a szegedi Szivárvány Autista Egyesület és a József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola saját készítésű kézműves tárgyakat, szőnyegeket, kosarakat és fűszernövényeket árusítva.

A garázsvásáron nagy volt az érdeklődés, több fajta terméket vehettek és vettek is az emberek. Fotó: Török János

– Ilyen megmozdulásunk még nem volt, de ha sikeres lesz, mindenképpen folytatjuk, hagyományt teremtünk – mondta Bálint Erika elnök asszony, azzal folytatva: erre minden esély megvan, mert a vártnál jobban alakultak a dolgok. Sokan megfordultak az udvarban – fiatalok is – dísztárgyat, táskát, gyermekruhát, konyhai eszközöket, bizsukat, növényt vásárolva. Nyári Zsuzsa megemlítette: első rendezvényük az alapítás évében a Reök-palotában tartott jótékonysági divatbemutató volt, bevételével a Szeged Táncegyüttest támogatták. Idén is szeretnének hasonlót szervezni, a bevált helyszínen – amennyiben a vírushelyzet is engedi.

Fotó: Török János

Mindketten közölték, nemcsak a pénz, a különböző adományok számítanak, jókat beszélgettek a betérőkkel, akadtak akik csatlakozni szeretnének hozzájuk, vagyis közösségteremtés és közösségépítés szempontjából is ígéretes a garázsvásár, melyen mintegy 150 ezer forint gyűlt össze, ami 25-30 csomag összeállítására elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában