Szentes

2021.06.03. 16:01

A térség problémáira keresi a választ az LMP

Sajtótájékoztatón ismertette az LMP 2022-es költségvetéssel kapcsolatos módosító javaslatait Fehér Attila, a párt Csongrád-Csanád megyei elnöke, aki a megye 3. számú választókerületében indulna országgyűlési képviselőjelöltként, valamint Keresztes László Lóránt, a párt parlamenti frakcióvezetője.

Fotó: Majzik Attila

Elhangzott, összesen csaknem kétszáz módosítást javasoltak, ennek része egy 300 milliárd forintos zöld helyreállítási alap, ebből országszerte épület-energetikai felújításokat finanszíroztak volna, 200 milliárd forintot szánnának a helyi gazdaság, a mikro- és kisvállalkozások támogatására.

Az álláskeresési járadék időtartamát kilenc hónapra növelnék, az alapvető élelmiszerek áfáját pedig 5 százalékra csökkentenék.

Fehér Attila hozzátette, a térséggel kapcsolatban huszonöt módosítást javasolt közel 18 milliárd forint értékben, ebből nyolc településen, Eperjesen, Árpádhalmon, Sándorfalván, Fábiánsebestyénben, Szegváron, Nagytőkén, Pusztaszeren és Mindszenten adnának választ olyan problémákra, amikre az önkormányzatoknak nincs saját forrásuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában