Apátfalva

2021.06.11. 17:10

Fémszívbe gyűjtik a kupakokat

Már Apátfalván is van kupakgyűjtő fémszív – azokhoz hasonló, amelyeket szerte a megye településein felállítottak mostanában. A falu központjában, a művelődési ház és a sportcsarnok között állították fel, mert erre sokan járnak. A pénteki átadáskor máris belekerült jó néhány műanyag kupak.

Szabó Imre

Az apátfalvi fémszívbe már az első napon is többen helyeztek kupakokat.

Fotó: Szabó Imre

A falu polgármestere, Szekeres Ferenc azt mondta, szerencsés egybeesés, hogy épp mostanában jelezték többen a hivatalban, hogy örülnének egy ilyen gyűjtőalkalmatosságnak, és szinte ugyanekkor ajánlotta fel a helybeli hegesztő, Nagy Róbert, hogy kollégáival, barátaival készít egyet.

A célja is kettős: egyrészt környezettudatosságra nevelni a fiatalokat, másrészt rászorulókon segíteni.

Most, első alkalommal egy Szegeden élő, de apátfalvi rokonsággal rendelkező súlyos beteg 2 esztendős kisfiú, Várkonyi Bende javára indult gyűjtés. Az ezzel kapcsolatos felhívást ki is tűzték a fémszívre.

Az apátfalvi fémszívbe már az első napon is többen helyeztek kupakokat.
Fotó: Szabó Imre

A kupakokat az önkormányzat emberei szükség szerint begyűjtik majd, zsákokba rakják és leadják valamelyik gyűjtőhelyen, az érte kapott pénzt pedig eljuttatják a családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában